Historien om Ásta - Jón Kalman Stefánsson

Historien om Ásta

hvor drar man om det ikke finnes noen vei ut av verden?

; Tone Myklebost (Oversetter)

«De gangene jeg får det umulige spørsmål om hvem som er min yndlingsforfatter - av de levende, vel å merke - svarer jeg alltid islandske Jón Kalman Stefánsson. (...) Denne vakre, umulige romanen inneholder den vakreste erotiske scenen jeg noensinne har lest.»

, Dagbladet Terningkast 6
Hvorfor skal det være nødvendig å falle ned fra en stige for å skjønne hva som er viktig i livet? Sigvaldi ligger på et fortau i Stavanger, han er en gammel mann. «Min gode Gud, så urimelig jeg har vært i livet», tenker Sigvaldi. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Hvorfor skal det være nødvendig å falle ned fra en stige for å skjønne hva som er viktig i livet? Sigvaldi ligger på et fortau i Stavanger, han er en gammel mann. «Min gode Gud, så urimelig jeg har vært i livet», tenker Sigvaldi. Plutselig vil han fortelle om Ásta, datteren. For det er så mye, så fryktelig... For Ásta beveger livet seg mot katastrofen, igjen og igjen. Foreldrenes ekteskap tar slutt, de som elsker henne forlater henne - eller hun forlater dem. Veien bort fra Island fører til Wien, til kunststudier der, til poeten Jósef og kjærligheten.
Hvordan overlever vi katastrofene, hvordan minnes vi dem? Og hvordan fortelle om et liv - når ingen lever bare i nået, men alltid også i drømmen, minnet eller forventningen? Slik spør Sigvaldi, der han ligger på bakken i Stavanger. Slik spør Ásta, når hun forsøker å skrive til ham som var hennes livs kjærlighet. Og slik spør forfatteren - som har leid seg inn i et gammelt hus ved kysten som en annen idiot av en turist, for endelig å forsøke å få denne virkeligheten til å henge sammen.
Historien om Ásta er en svimlende, leken, rørende og mangesidig roman fra en av de største fortellerne i dagens litteratur.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 6 Fartein Horgar, Adresseavisen
Terningkast 6 Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen
Terningkast 5 Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Press
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk
Sider: 472
ISBN: 9788232803354
Utgave: 1. utg.
Format: 20 x 14 cm
Nr: 8194874
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«De gangene jeg får det umulige spørsmål om hvem som er min yndlingsforfatter - av de levende, vel å merke - svarer jeg alltid islandske Jón Kalman Stefánsson. (...) Denne vakre, umulige romanen inneholder den vakreste erotiske scenen jeg noensinne har lest.»

, Dagbladet Terningkast 6

«I 'Historien om Ásta' er det høy himmel, sterke lidenskaper og tragedie i overflod. (...) Leseren kan gjøre seg klar for en sprudlende opplagt erkjennelsesreise.»

, VG Terningkast 5

«Igjen viser Stefánsson den sjeldne evnen som skiller kunstneren fra hopen av skribenter, nemlig evnen til å synliggjøre det magiske i en tvers igjennom hverdagslig tilværelse.»

, Adresseavisen Terningkast 6

«Ny fantastisk bok av ein islending som forlengst burde ha fått Nordisk Råds Litteraturpris.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

«Når Jón Kalman Stefánsson slippes løs, gir islandske liv opphav til en uendelighet av sære og såre, svette og svirefulle fortellinger, kjærlighet og hat.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Forfattaren har ei eiga evne til å kombinere drastiske historier med vare, nesten lyriske stemningar, røff humor og livskloke refleksjonar.»

, NRK Bok

«Den store, umulige kjærligheten, den som etterlater død og fordervelse i sine fotspor, er det ikke så ofte vi leser om i samtidslitteraturen. Hos Jón Kalman Stefánsson er det nettopp den det dreier seg om.»

, Aftenposten