Hypnotisøren

; Henning J. Gundersen (Oversetter)

Serie: Joona Linna 1

«(...)en av sesongens mest personlighetssterke nordiske krim- romaner." Kjetil Wold, Stavanger Aftenblad»

Hele familien hans er utslettet. 15 år gamle Josef ligger på sykehuset, hardt skadd og sterkt traumatisert. Har han sett morderens ansikt? Kan hypnose få ham til å gjenfortelle den grufulle hendelsen?

"En av de beste krimromanene jeg noensinne har ofret nattesøvnen for"

Inger Dahlman, Norrköpings Tidningar


Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Hele familien hans er utslettet. 15 år gamle Josef ligger på sykehuset, hardt skadd og sterkt traumatisert. Har han sett morderens ansikt? Kan hypnose få ham til å gjenfortelle den grufulle hendelsen?

"En av de beste krimromanene jeg noensinne har ofret nattesøvnen for"

Inger Dahlman, Norrköpings TidningarEt usedvanlig rått massedrap har skjedd i stockholmsforstaden Tumba. En renholder finner en fotballdommer knivstukket og delvis partert i skolens idrettsanlegg, og da politiet drar til mannens adresse, trår de inn i et blodbad. Familien er slaktet. Den lille datteren og moren er bortimot hugget istykker, den 15 år gamle sønnen lever så vidt.En pengeinnkreving av aller mest brutale slag, tror politiet. Det vil si, ikke alle. Ikke drapsetterforsker Joona Linna, en sindig finlandssvenske med sterk tro på egen intuisjon. Dette er personlig. Noen vil utslette denne familien. Og ett familiemedlem har foreløpig unnsluppet: den 23 år gamle datteren Evelyn. Hvis Joona Linna har rett, haster det voldsomt å finne henne. Men hvordan? Evelyn er som sunket i jorden. Men det fins et potensielt vitne. Broren Josef, som ligger hardt skadd på sykehuset, har etter alt å dømme sett gjerningsmannen.


Løftebrudd


Slik får den tidligere hypnoselegen Erik Maria Bark et oppdrag han nødig vil ha: å hypnotisere gutten og slik få ham til å gjenfortelle det traumet han så vidt har overlevd. Lar det seg gjøre? Er det så mye som antydningsvis etisk? Presset av Linna bryter Bark sitt løfte om å aldri hypnotisere mer. Det han får høre av gutten, er mildt sagt overraskende og sender etterforskningen i en helt ny retning. Ikke minst kommer Barks egen familie og fortid som hypnosebehandler til å stå sentralt. Både forholdet til kona og familiens sikkerhet settes på spill.Nytt tilskudd på svensk krim-himmel


Når sønnen Benjamin plutselig forsvinner, tvinges Bark til å konfrontere sin fortid som eksperimentell behandler av folk med dramatiske og farlige sjeletraumer. Sammen med Linna må han ut på indre og ytre reiser i et blodig, vinterlig og sjeleskadet Sverige."Spenningen og den gufne følelsen intensiveres
mens jeg sitter og biter neglene mine kortere og kortere"

Aftonbladet"En sjeldent velskrevet og drevent fortalt thriller med høyt tempo,
godt komponert intrige og et intenst spenningsnivå"Det svenske folkhemmet har vært i hardt vær de siste åra. Ett er sikkert: "lyckliga gatan fins inte mer", det er ettertrykkelig slått fast av en flom av ypperlige krim -og spenningsforfattere med Henning Mankell og Stieg Larsson i spissen.


Lars Keplers "Hypnotisøren" er siste skudd på stammen: oppsiktsvekkende brutal, velskrevet og spennende så det holder. Men "svenska synden" lever uansett i beste velgående, selv om det er lenge siden den først og fremst var seksuell. På krimområdet derimot, er svenskene trofaste storeksportører av stadig råere og ytterst leseverdige grøss. Det er garantert ikke siste gang vi møter Joona Linna.Presentert av Pernille Rygg, forfatterLars Kepler: Etter mange ulike teorier kom sannheten for en dag: Det var et ektepar som sto bak Hypnotisøren. Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril er 42 og 43 år gamle, de har tre døtre og bor i Stockholm. Begge er forfattere, og de hadde lenge hatt lyst til å skrive noe sammen. For å skille dette forfatterskapet fra sine egne, valgte de å skrive under pseudonym. Hypnotisøren er første bok i en serie romaner med den finlandssvenske kriminaletterforskeren Joona Linna i hovedrollen.

Fakta

Anmeldelser

«(...)en av sesongens mest personlighetssterke nordiske krim- romaner." Kjetil Wold, Stavanger Aftenblad»

«Plotet er en actionthriller verdig, og det mentale landskapet er ren neglebiterpsykiatri fra skrekkfilmens repertoar." Arne Guttormsen, Vårt Land»

«Hypnotisøren er voldsomt spennende, utrolig godt bygd opp og skrevet. Boken skiller seg fra andre krimromaner ved at du blir godt kjent med flere hovedpersoner. Man får likevel dypere innsikt i alle personenes personlighet og lynne, og også deres vanskeligheter som inneholder alt fra ekteskapsproblemer, utroskap, en fortid som ønskes og burde bli glemt, og ungdomsutfordringer gjør historien hverdagslig og troverdig." Vibeke Johnsen, Nettavisen- Side 2»