Ildvitnet

; Henning J. Gundersen (Oversetter)

Serie: Joona Linna 3

Et uhyggelig mord skjer på en institusjon for "vanskelige" tenåringsjenter. Ingen har sett noe. Ingen vil si noe. Joonna Linna må bruke all sin kløkt i denne etterlengtede bestselgeren fra Lars Kepler. Les mer

Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Et uhyggelig mord skjer på en institusjon for "vanskelige" tenåringsjenter. Ingen har sett noe. Ingen vil si noe. Joonna Linna må bruke all sin kløkt i denne etterlengtede bestselgeren fra Lars Kepler.Birgittagården er en behandlingsinstitusjon for unge jenter med store psykiatriske problemer. Enkelte har bakgrunn med sviktende omsorg og barnevern, andre er selvskadere eller har ADHD. Det er sjelden harmonien som råder på Birgittagården. Denne kvelden er som mange andre kvelder. En konflikt fører til at lille Vicky, oppvokst i Stockholms gater, skjærer seg opp og må bandasjeres. Elisabeth, som driver Birgittagården sammen med sin mann Daniel, er på vakt. Hun ordner opp mellom jentene før alle går til ro. Det er lite som tyder på at dette skal komme til å bli en skrekkens natt.
"Lar skrekkstemningen sive inn i den vanlige svenske hverdagen."
Lotta Olsson, Dagens NyheterMordene

En av beboerne på Birgittagården våkner og står opp midt på natten. Ute i korridoren kjenner hun plutselig at hun blir klissete under føttene. Hun ser ned og oppdager at hun står i noe mørkt og seigt, som renner ut under døra til Miranda, en annen beboer. Forsiktig åpner hun døra. I panikken som følger tar det en liten stund før det blir klart at det er noen som mangler. Hvor er Elisabeth, pleieren som skulle vært på vakt? Og hvor er lille Vicky? Jentene får ringt til Daniel, Elisabeths mann, og han ringer politiet. Det lokale politiet ankommer ganske raskt, men det blir snart klart at dette ikke likner noen de har erfaring med fra før. Den forsvunne Elisabeth blir også funnet - død, ille tilredt, i et uthus. Men lille Vicky er fremdeles savnet.Joonna Linnas private tokt

Etterforsker Joonna Linna, som vi kjenner fra Hypnotisøren og Paganini-kontrakten, er fremdeles gjenstand for en intern utredning, og er suspendert fra aktiv tjeneste. Han benytter tiden til å følge opp en privat etterforskning - noe som en eldre dame sa til ham på kirkegården, som angår hans kone og datter. På vei hjem får han likevel en telefon fra Rikskrim med en anmodning om å dra til Birgittagården - som observatør, siden han er suspendert. Joonna brenner ikke av lyst, men følger likevel anmodningen. Vel fremme er det flere sider ved saken som vekker instinktene hans. Det er mye på Birgittagården som ikke er som det virker. Sporene fører Joonna i retning av Vicky. Samtidig kommer det inn en urovekkende rapport: Et underlig vesen har stukket av med en bil med et lite barn i, på den andre siden av skogen ved Birgittagården. Det kan bare være Vicky.
Ny suksess fra Kepler

Det haster å få tak i Vicky, hvis det er hun som har den lille gutten. Samtidig begynner en underlig dame å ringe politiet. Det spiritistiske mediet Flora Hansen hevder at hun har sett åstedet, og hun nevner mordvåpenet. Først vil hun ha penger for å snakke, snart ber hun dem bare desperat om å lytte. Joonna Linna vet ikke helt hva han skal tro - men han vet at tiden er i ferd med å renne ut.Forfatterduoen som skjuler seg bar pseudonymet Lars Kepler har allerede bevist at de flinke til å skru sammen en tett og god intrige. I Ildvitnet bekrefter de at de ikke bare er gode håndverkere, men at de er klare for å ta steget opp i en høyere liga. Det kreves sterk vilje for å klare å legge fra seg boka før siste side er lest, og man skal ha et hjerte av stein for å ikke kjenne medfølelse med Vicky, som gjør det beste ut av de kortene livet har delt henne. Og i tillegg avslutter boka med en real cliffhanger: Prøvelsene er åpenbart ikke slutt med et første for vår helt Joonna, og vi har ikke annet å gjøre enn å vente på neste bok."Dessuten blir jeg litt forelska i Joona Linna og får en anelse om hans hemmelighet [...] Borger for en like pirrende fortsettelse!"

Nina Lekander, ExpressenPresentert av Hilde Røer Johnsrud

Fakta