Kastanjemannen

; Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Nifs krim. Skaperen av TV-serien Forbrytelsen skriver også godt i bokformat.

, VG Terningkast 5
Mannen bak tv-serien Forbrytelsen har skrevet sin første krim, og den får danskene til å miste nattesøvnen. Umulig å legge fra seg! Les mer
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

I en forstad gjør politiet et uhyggelig funn. En ung kvinne er drept og etterlatt på en lekeplass. Den ene hånda hennes mangler, den er skåret av. Over henne henger en liten figur laget av kastanjer, en såkalt kastanjemann.

Fingeravtrykk fra en død
Den unge etterforskeren Naia Thulin settes på saken. Som makker får hun den utbrente etterforskeren Mark Hess, som nettopp er sendt hjem fra Europols hovedkvarter i Haag. Et oppsiktsvekkende funn blir gjort på kastanjemannen fra åstedet: Den har et fingeravtrykk på seg. Avtrykket tilhører en ung jente som ble bortført og er formodet drept for et år siden, sosialminister Rosa Hartungs datter. På grunn av morens posisjon ble alle ressurser satt inn og hver stein ble snudd. Saken ble til slutt løst ved at en mentalt ustabil gjerningsmann tilsto. Han soner nå i en høysikkerhetsanstalt.

Skjulte sammenhenger
Kort tid senere blir enda en kvinne funnet drept, og på åstedet blir det funnet en ny kastanjemann. Thulin og Hess fornemmer en sammenheng mellom drapene og saken om ministerens datter. Men hva er sammenhengen? De får også uttrykkelig ordre om å la den gamle saken ligge – den er oppklart, og det tjener ikke til noe å uroe de sørgende foreldrene. Thulin og Hess kjemper mot klokka og mot sin egen ledelse. De frykter at morderen har et oppdrag som han ennå ikke har fullført.

Dansk megasuksess
Siden Kastanjemannen ble lansert i sommer er bøkene blitt revet ut av hyllene. Over 40.000 solgte eksemplarer i Danmark på bare noen uker vitner om at dette er noe helt spesielt. Boka er allerede solgt til 23 land. Det er ingen tvil om at krimlesere verden over har noe nytt og stort å glede seg til. – Ikke siden vi leste Stieg Larssons Millenium-trilogi har begeistringen på forlaget for en krimdebut vært like stor, sier sjefredaktøren i Gyldendal forlag.

Fakta

Utdrag

 

Om forfatteren

Søren Sveistrup (f.1968) er en internasjonal manusforfatter og produsent av flere TV -serier. Fra 2007 til 2012 var han manusansvarlig og skaper av Forbrytelsen, som senere har vunnet flere internasjonale priser og blitt solgt til mer enn 100 land.

Anmeldelser

Nifs krim. Skaperen av TV-serien Forbrytelsen skriver også godt i bokformat.

, VG Terningkast 5

Knallsterk dansk spenningsroman

, Dagbladet Terningkast 5

Sveistrup holder et fast grep om leseren helt til siste slutt.

, Fyens Stiftstidende Terningkast 6

Underholdende ferielesning

, Nordjyske Terningkast 5

Tempo, stemning og stil driver historien så den er umulig å legge fra seg.

, Ekstra Bladet Terningkast 5

Gir garvede krimlesere følelsen av å være i meget trygge hender

, Børsen Terningkast 5

En vilt spennende historie

, A-magasinet