Klagesang

; Knut Johansen (Oversetter)

Serie: Matthew Shardlake 6

Kjetterbålene knitrer mens Henrik VIII ligger dødssyk. Rådgiverne utkjemper en kamp på liv og død om hans gunst - og om Englands framtid. Les mer
Vår pris
354,-
Spar
35,-

Veil. pris: 389,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 354,-
Spar: 35,-

Veil. pris: 389,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer

Om boka

Det er ikke rart vi elsker Tudor-tiden! Skiftende allianser og store svik gir grobunn for en dramatikk uten sidestykke i verdenshistorien. Et menneskeliv er lite verdt, og i maktapparatet rundt Henrik VIII kjemper protestanter og katolikker en kamp på liv og død. C. J. Sansom gir liv til de historiske skikkelsene og river leserne med.

I maktkampens hete
Kong Henrik VIII er døende, og den seirende religiøse fløyen vil overta kontrollen over kongens etterfølger, åtte år gamle prins Edvard. Kjettere jages i Londons gater og brennes på bål, noe som skaper frykt og hysteri i byen. Et ubetenksomt ord er nok til å komme i myndighetenes søkelys. Den katolske fraksjonen setter inn et strategisk støt mot den kanskje mest betydningsfulle protestanten av dem alle, nemlig dronning Katarina Parr.

Den hemmelige boka
Dronningen har i all hemmelighet skrevet et personlig bekjennelsesskrift, et skrift som går langt i radikal protestantisk retning. Manuskriptet blir stjålet fra hennes indre gemakker, og i det intrigante klimaet som hersker ved hoffet, vil teksten kunne sette hennes liv i fare om den faller i gale hender. Shardlake blir innkalt for å undersøke saken, og bryter dermed sitt eget løfte om aldri mer å blande seg i kongehusets - og dronningens - intriger. Etterforskningen stiller hans lojalitet til dronningen på en hard prøve og utsetter ham selv og hans nærmeste for livsfare.

Herlig sommerlesing
Klagesang er bok nummer seks i romanserien om sakføreren Matthew Shardlake og hans eventyr i tudortiden. Sansom byr på grundig research, originale intriger, sterke karakterskildringer og stor fortellerkunst - trenger du en deilig tjukk og god bok til sommeren, som attpåtil er lærerik, så trenger du ikke å lete lenger!

Fakta

Om forfatteren

C.J. Sansom er utdannet ved universitetet i Birmingham, der han tok doktorgrad i historie. Siden utdannet han seg til jurist og praktiserte som advokat i Sussex i flere år før han ble forfatter på heltid. Sansom har gjort seg bemerket med Matthew Shardlake-bøkene, en serie på foreløpig seks kriminalromaner med handling fra 1500-tallets England. Han har høstet stor anerkjennelse både hos publikum og kritikere for sine utgivelser.