Klara og solen

; Karin Okkenhaug Seim (Oppleser) ; Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

«Høydepunkt fra nobelprisvinner | Klara og solen brenner seg fast og gir næring til sinnet.»

, VG Terningkast 5
Klara og Solen er Kazuo Ishiguros første roman etter at han fikk Nobelprisen i litteratur. Klara er en Kunstig Venn - en form for kunstig intelligens utviklet for å hjelpe unge mennesker inn i voksenverdenen. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Om boka

Klara og Solen er Kazuo Ishiguros første roman etter at han fikk Nobelprisen i litteratur. Klara er en Kunstig Venn - en form for kunstig intelligens utviklet for å hjelpe unge mennesker inn i voksenverdenen. Fra utstillingsvinduet i butikken der hun er til salgs, observerer Klara det som foregår ute på gaten. Hun studerer hvordan menneskene forholder seg til hverandre, og håper at det snart er hennes tur til å bli valgt ut. Da ønsket endelig går i oppfyllelse og hun får bli med 13-årige Josie hjem, forstår Klara imidlertid raskt at det menneskene lover henne, ikke nødvendigvis er til å stole på. Klara og Solen er en rørende og inntrykksfull roman med en uforglemmelig forteller. Det er en bok som snakker til oss fra et uventet perspektiv om empati og kjærlighet, om globale klasseskiller og de skremmende sidene ved moderne teknologi.

Fakta

Hvordan høre denne lydboka?

Anmeldelser

«Høydepunkt fra nobelprisvinner | Klara og solen brenner seg fast og gir næring til sinnet.»

, VG Terningkast 5

«... skremmende, lekende og tankevekkende. Det er dypt fascinerende – og sannsynligvis tidstypisk.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Gåtefullt og vakkert fra nobelprisvinneren | Utsøkt om forholdet mellom nesten-mennesket Klara og den syke tenåringen Josie»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Kazuo Ishiguros første roman etter at han vant nobelprisen i 2017 lever opp til de høye forventningene. (...) Den er en underholdende, tankevekkende og rørende roman»

, Aftenposten

«Nobelprisvinner Kazuo Ishiguro er tilbake med et dypt bevegende verk om livet, døden og kjærligheten. (...) Klara og solen er en foruroligende fabel og dristig samtidskritikk, lettlest og utfordrende på samme tid.»

, nrk.no