La Peregrina

roman

; Jorunn Leite (Oversetter)

Serie: Jamilet 2

På tvers av verdenshav, kulturer, land og år knytter et dramatisk fødselsmerke to kvinneskjebner sammen, Jamilet og Rosas.

Presentert av Børge Skråmestø, forfatter og skribentHandlingen er lagt til USA, Spania og Mexico. Les mer

Vår pris
263,-
Spar
26,-

Veil. pris: 289,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 263,-
Spar: 26,-

Veil. pris: 289,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

På tvers av verdenshav, kulturer, land og år knytter et dramatisk fødselsmerke to kvinneskjebner sammen, Jamilet og Rosas.

Presentert av Børge Skråmestø, forfatter og skribentHandlingen er lagt til USA, Spania og Mexico. Jamilet har flyttet fra Mexico til Los Angeles hvor hun jobber for å tjene tilstrekkelig med penger til å få operert bort et fødselsmerke som nesten dekker halve kroppen hennes. Her blir hun adoptert som barnebarbarnebarnet til señor Peregrino, uten at hun helt forstår hvorfor. Peregrino har hatt et lengre opphold på mentalsykehus, men er nå ute og frisk. Han bærer på en stor sorg til sin tapte kjærlighet Rosa, som han traff i sin ungdom i Spania, på pilegrimsferd mot Santiago de Compostela. Uten at hun helt forstår hvorfor, aner Jamilet mystiske sammenhenger mellom sitt eget liv og skjebnene til Peregrino og Rosa. Rosa har vært død i over 40 år. I følge Nurse B. Hun er bestyreren på mentalsykehuset hvor Peregrino har vært innlagt. Peregrino og Nurse B. har også vært gift. Nurse B. legger et dunkelens slør over hele denne Rosa, men det gjør Jamilet oppsatt på å finne ut mer.Merket for livet

Parallelt følger vi historien til Rosa, mange, mange år tidligere. Vi møter henne i den spanske landsbyen Sombrevista i La Mancha-regionen. Her vokser hun opp sammen med foreldrene og de to eldre søstrene Manuela og Nina. Faren er arbeidsledig og drikker. Moren er vaskekone og slår Rosa. Rosa får skylden for alt. Og det er også Rosas "skyld" at de i det hele tatt bor i Sombrevista. Rosa ble født med et forferdelig, buktende og forhøyet fødselsmerke. Det strekker seg fra kanten av halsen hennes, ned over hele ryggen og til knærne. Med en slik datter i familien er det umulig å få giftet bort de andre døtrene. Rosa er det selvsagt ikke håp for, selv om hun ellers er usedvanlig vakker, men for de andre burde det i det minste være det. Det er bare det at fødselsmerket, som også knyttes til djevelen, kan være noe som går i familien. Og selv om hverken Manuela eller Nina har fødelsmerke, er det ingen som vil komme til å våge å gifte seg med dem, av redsel for at fremtidige barn skal kunne få det. Så derfor flyttet de.Rosas merke blir en godt bevart hemmelighet helt til et omreisende sigøynerfølge slår leir utenfor byen. En mystisk spådom fra en ung sigøynerjente gjør befolkningen mistenksomme, og plutselig en dag eksploderer det på torget. De tre søstrene angripes av en mobb som prøver å dra av dem klærne for å få visshet. Rosa klarer å flykte, men tør ikke vende tilbake. Hennes eneste sjanse er å dra bort sammen med en gruppe gitanoer, som er det spanske ordet for sigøynere. Shandor er følgets lege, trollmann og healer, og han tar henne til seg. Han lærer Rosa alt hun bør vite, slik at hun kan overta jobben etter ham, når han ikke lenger er.Ferden mot livets største øyeblikk

Dette er begynnelsen på en dramatisk ferd mot livets største øyeblikk, helt fram til i dag, hvor skjebnene møtes. La Peregrina er en hyllest til livet. Du er sammen med Rosa når hun trasker på støvete veier og plukker urter på slettene. Du hører klimpringen fra gitarer og sang, og kjenner duften av mat. Og du ser rett inn i de brennende øynene til mennene som vil ha, men ikke kan få, Rosa. For Rosa leter etter sin utvalgte uten å helt forstå hvor hun skal lete.Det hviler noe mytologisk over denne fortellingen. Som en stille og veldig elv går den eldgamle, rystende sigøynermyten om perserprinsen Faridoon og gitano-piken Florica gjennom Rosa, señor Peregrino, Nurse Bs liv. Men som Jamilet sier det: "Noen fortalte meg en gang at det er øyeblikk i livet hvor det å forstå ikke er viktig, bare det å tro på deg selv og det som hjertet forteller deg er sant." Hvert menneske er på sin egen pilegrimsferd mot det øyeblikket man ble født for å oppleve. Også du. Det er bare å følge lyset inni deg.La Peregrina er den etterlengtede oppfølgeren til suksessen Señor Peregrino. Men har du ikke lest Señor Peregrino gjør det ingen ting. La Peregrina står støtt på egne ben!


Fakta