Lars Kepler: Lazarus

Lazarus

kriminalroman

; Henning J. Gundersen (Oversetter)

Serie: Joona Linna 7

«Jakten på å overvinne det onde skaper en intens og sitrende spenning gjennom mer enn 500 sider i Lars Keplers thriller.»

, Tvedestrandsposten Terningkast 5
En død mann blir funnet i en leilighet i Oslo. I fryseren på kjøkkenet hans gjør politiet et grusomt funn. Funnet impliserer Joona Linna. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Den døde mannen, eieren av leiligheten, viser seg å være en hittil ukjent gravskjender og trofésamler. Leiligheten ser ut som om den har vært åsted for et fylleslagsmål, og det er jo i og for seg ikke så uvanlig. Det er først når en av betjentene på stedet kikker i fryseren at alarmen går. Der ligger det en rekke kroppsdeler.

Det nye livet
Joona Linna har stablet på beina et nytt liv. Han har et forhold til Valeria, han jobber, han har kontakt med datteren som bor i Paris. Endelig har han begynt å stole på at Saga Bauer faktisk fikk tatt livet av seriemorderen Walter Jurek, sånn at han selv kan puste fritt. Men så blir han oppsøkt av Nålen, rettsmedisiner Nils Åhlén, som kan fortelle at blant levningene i fryseren i Oslo ble det funnet noe med en spesiell tilknytning til Joona. Kraniet til Summa, Joonas avdøde kone, er gravd opp fra den hemmelige, umerkede graven det har ligget i og har havnet i en fryser i Oslo.

Full kriseberedskap
Noen dager senere kontakter en tysk politiinspektør Joona Linna og ber om hjelp i forbindelse med en drapssak på en campingplass utenfor Rostock. Joona ser at mønsteret som danner seg er ufattelig skremmende, og umulig å ignorere. Men er mønsteret virkelig, eller finnes det bare i Joonas overspente hode? Selv Saga Bauer har sine tvil om hans mentale helse. Selv har hun nettopp gjort rom i livet for sin 12 år gamle halvsøster – hun har andre ting å tenke på. Joona Linna tar ingen sjanser. Han iverksetter alle fluktplaner, for seg selv og datteren. Men vil det holde?

Kepler i kjent stil
Ekteparet Alexander og Alexandra Ahndoril, som utgjør forfatterpseudonymet Lars Kepler, er ikke redde for å smøre tjukt på. Lazarus er vanvittig spennende, helt umulig å legge fra seg før siste side er lest, og til tider blir man rett og slett mørkredd av all grusomheten som etterforskerne må forholde seg til. Heldigvis kan vi stole på at Joona Linna redder dagen.

Lazarus er sjuende roman om etterforsker Joona Linna. 

 

Fakta

Om forfatterene

Lars Kepler er en litt eldre, skjeggete, og menneskesky krimforfatter. Det er slik de selv beskriver ham, ekteparet Ahndoril som står bak pseudonymet. Alexander og Alexandra var begge etablerte forfattere da de bestemte seg for å skrive en krimroman sammen. Den første boka, Hypnotisøren, ble en stor suksess. Leserne elsker den finsksvenske etterforskeren Joona Linna. Bøkene er mørke og brutale, det utenkelige gjøres tenkbart, og gir hvem som helst mareritt.

Utdrag

 

Bla i boka

Anmeldelser

«Jakten på å overvinne det onde skaper en intens og sitrende spenning gjennom mer enn 500 sider i Lars Keplers thriller.»

, Tvedestrandsposten Terningkast 5

«Har du lest Kepler før, vet du hva du går til, men jeg lover deg, denne gangen overgår de seg selv. Har du lyst å lese boken som i perioder fikk meg til å holde pusten er Lazarus boken for deg." Tine Sundal, Tine sin blogg»

«Jakten på å overvinne det onde skaper en intens og sitrende spenning gjennom mer enn 500 sider i Lars Keplers thriller. Nok en gang makter ekteparet bak psevdonymet Lars Kepler å levere en roman som er så intens at den kan ta nattesøvnen fra de fleste." Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten»