Manhattan Beach

; Kyrre Haugen Bakke (Oversetter)

«Ruvende roman om gangstere, sjøfolk, verdenskrig og kjærlighet i New York mellom 1934 og -44. Briljant, skarpt og underholdende.»

, Adresseavisen Terningkast 6
New York, 1930-tallet: Anna Kerrigan, tolv år og tøffere enn de fleste, blir med faren Eddie når han skal ut på oppdrag som fagforeningsmann.
Ny, spennende historisk roman fra forfatteren av Bølle på døra. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

New York, 1930-tallet: Anna Kerrigan, tolv år og tøffere enn de fleste, blir med faren Eddie når han skal ut på oppdrag som fagforeningsmann. Men under et besøk hos rikingen Dexter Styles begynner hun å ane at faren driver med en litt mer lyssky virksomhet, som er grunnen til at familien får visse privilegier. Men Anna blir ikke skremt, tvert imot er hun stolt over å få dele en viktig hemmelighet med faren sin, som hun elsker høyt. 

Et tiår senere: Andre verdenskrig raser, og kvinner har fått innpass i tradisjonelle mannsyrker. Anna har fått arbeid ved marineverftet i Brooklyn, der hun jobber med å måle små deler til skipskonstruksjon. Hun drømmer om å bli dykker, men det er en jobb som fortsatt er forbeholdt menn fordi den er så fysisk krevende og farlig. Annas far er sporløst forsvunnet, og Anna har ansvaret for å forsørge moren og den usedvanlig vakre, funksjonshemmede lillesøsteren. En kveld treffer Anna igjen Dexter Styles på en nattklubb, og gjennom ham får hun innblikk i en brutal verden av gangstere og forretningsfolk som ikke skyr noen midler - en verden hvor faren hennes åpenbart hadde en viktig rolle. 

Jennifer Egans første historiske roman omtales allerede som et mesterverk. Spennende som en krimfortelling, og samtidig gripende om kjønn, familiebånd og lidenskap i en tid da alt sto på spill. 

 

Fakta

Anmeldelser

«Ruvende roman om gangstere, sjøfolk, verdenskrig og kjærlighet i New York mellom 1934 og -44. Briljant, skarpt og underholdende.»

, Adresseavisen Terningkast 6

«... en helstøpt New York-roman»

, Dagbladet Terningkast 5

«Manhattan Beach er slik dels et kvinneportrett og en familiesaga, og dels en hardkokt thriller, men også en skildring av det moderne Amerikas tilblivelse og feminismens fremvekst. Krigen var tross alt en velsignelse for likestillingen, da kvinnene måtte gå inn i de tradisjonelle mannsyrkene for å holde hjulene i gang. Romanen ble av magasinet Times kåret til en av de ti beste skjønnlitterære utgivelser i 2017.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Jennifer Egan briljerer som en treffsikker skildrer av et kjønnsdelt samfunn. Hun imponerer med sitt skarpe blikk på menn og menns verden. ... man [blir] imponert over kunnskapen og den vidtfavnende innsikten hun bretter ut ... Gevinsten er underholdning av det slaget som utvider verden litt. »

, Dagsavisen