Richard Osman: Mannen som døde to ganger

Mannen som døde to ganger

; Lisa Vesterås (Oversetter)

Serie: Torsdagsmordklubben 2

«... det er mer enn nok her til at du vil kose deg i hjel med historien, karakterene, de absurde situasjonene og de finurlige mysteriene. En klokkeklar sekser på terningen denne gangen også.»

Terningkast 6

Richard Osmans Torsdagsmordklubben slo alle salgsrekorder da den kom ut. I den nye og kritikerroste krimromanen, Mannen som døde to ganger, må våre helter hevne en venn og avsløre en narkoliga.

Les mer
Vår pris
169,-
Spar
230,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 169,-
Spar: 230,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Gode forbindelser

Ibrahim blir utsatt for et ran og blir stygt skadet. Uheldigvis for raneren har Ibrahim venner av den handlekraftige sorten ...

Torsdagsmordklubben består av fire aldrende hobbydetektiver som bor i den sjarmerende seniorlandsbyen Coopers Chase, et ombygd kloster i Kent. De pleier å møtes hver torsdag for å diskutere uløste mordsaker. Joyce er tidligere sykepleier, Ron er eks-fagforeningsleder, Ibrahim er pensjonert psykiater, og den hemmelighetsfulle Elisabeth var spion i sine yngre dager.

Ranet
I Mannen som døde to ganger blir Ibrahim utsatt for et ran. Han blir stygt skadet og havner på sykehus. Gjerningsmannen er en 16 år gammel gutt med tilknytning til den lokale narkodronninga Connie. Elizabeth, Ron og Joyce bestemmer seg umiddelbart for å ta den skyldige. Han kommer ikke til å skjønne hva det var som traff ham – og i hvert fall ikke at det er en gjeng med pensjonister ...

«Topp britisk feelgood»

Adresseavisen, terningkast 5

Penger og hemmeligheter
Den heftige jakten på de skyldige blir opptakten til en rekke uvanlige og blodige hendelser som fører til uventede avsløringer om Elizabeths tidligere liv (blant annet en høyst tvilsom eksmann!), før den ikke helt snøhvite sannheten blir avslørt. Noen blir livets vinnere, andre taper alt – ikke bare formuen.

Erkebritisk «kosekrim»
Torsdagsmordklubben var årets mestselgende roman i Storbritannia i 2020, og den mestselgende skjønnlitterære debutkrimmen noensinne. Liker du britisk krim og serier som Morse, Vera og Miss Marple, så er dette midt i blinken for deg – bare morsommere og mer oppdatert! Britiske anmeldere har konkurrert om å drysse superlativer over boka, «varm, morsom og oh-so British», «glitrende underholdning» og «akkurat det vi trenger nå». Det er altså bare å glede seg til boka dumper ned i postkassa!

«FOR EN KLUBB! Kvartetten som utgjør Torsdagsmordklubben er både morsomme, forskjellige og smarte. Det har ført til en usedvanlig krimroman ...»

Tor Hammerø, BOK365, terningkast 5

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Geir Tangen, Goodreads
Terningkast 5 Tor Hammerø, BOK365
Terningkast 5 Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gursli Berg
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 441
ISBN: 9788293311843
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The man who died twice
Format: 23 x 15 cm
Nr: 8190801
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

RICHARD OSMAN er en kjent tvpersonlighet i Storbritannia, han er vert for populære BBC Quiz og er stamgjest i mange andre tv-show. Han har 800.000 følgere på Twitter. Debutromanen Torsdagsmordklubben solgte så bra at den slo alle rekorder («the fastest-selling adult crime debut novel since records began», The Bookseller).

«... det er mer enn nok her til at du vil kose deg i hjel med historien, karakterene, de absurde situasjonene og de finurlige mysteriene. En klokkeklar sekser på terningen denne gangen også.»

Terningkast 6

«FOR EN KLUBB! Kvartetten som utgjør Torsdagsmordklubben er både morsomme, forskjellige og smarte. Det har ført til en usedvanlig krimroman – den er nemlig veldig morsom også.»

, BOK365 Terningkast 5

«Topp britisk feelgood»

Adresseavisen Terningkast 5

«FOR EN KLUBB! Kvartetten som utgjør Torsdagsmordklubben er både morsomme, forskjellige og smarte. Det har ført til en usedvanlig krimroman - den er nemlig veldig morsom også.»

, Nettavisen