Medusas flåte

; Ute Neumann (Oversetter)

«Den beste sjøromanen på år og dag er skrevet av en landkrabbe fra Østerrike. En roman som trolig ville ha gjort Jon Michelet stolt.»

, VG Terningkast 6
Når brødet tar slutt, finnes heller ingen lov.


18. juli 1816, klokka 11 om formiddagen: Et stykke utenfor Afrikas vestkyst får kapteinen på briggen Argus øye på en flåte. Da flåten kommer nærmere, fryser blodet i årene hans til is: Om bord befinner det seg 15 utmagrede skikkelser, med hule øyne, forbrent hud og hår stivt av salt. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Når brødet tar slutt, finnes heller ingen lov.


18. juli 1816, klokka 11 om formiddagen: Et stykke utenfor Afrikas vestkyst får kapteinen på briggen Argus øye på en flåte. Da flåten kommer nærmere, fryser blodet i årene hans til is: Om bord befinner det seg 15 utmagrede skikkelser, med hule øyne, forbrent hud og hår stivt av salt. Det er de siste overlevende av 147 mennesker som to uker tidligere ble overlatt til seg selv da fregatten Medusa forliste.


Denne historiske hendelsen - et av verdenshistoriens mest kjente forlis - danner bakgrunn for Franzobels epokegjørende roman, som sikter mot kjernen av det menneskelige: Hva betyr moral og sivilisasjon når det står om overlevelse i en ekstrem situasjon? Og hvor høy er prisen på overlevelse?
Fakta

Bla i boka

Anmeldelser

«Den beste sjøromanen på år og dag er skrevet av en landkrabbe fra Østerrike. En roman som trolig ville ha gjort Jon Michelet stolt.»

, VG Terningkast 6

«(...) en sjømannsroman av de sjeldne." "Franzobel er en fantastisk språkbegavelse, med øye for latterlige lakoniske detaljer i blodspruten." "(...) en tidløs og kølsvart harselas over det ville, dumme, forfengelige og krenkbare menneskedyret." Bård Larsen, Civita»

«Det er svært spennande å lese om krevjande menneskelege mellomspel, gode natur- og miljøskildringar, kosthald og korleis ei krise påverkar eit lite samfunn." "Språkleg svært god, Franzobel greier å flette inn både humor og vondskap i historia. Ei sterk historie for sterke lesarar!" HO, Møre-Nytt»

«(...) ein fabelaktig roman om hendinga.­ ­Medusas flåte er både medrivande og lærerik. Dette er ein historisk roman som gir innsikt i våre eiga samtid." "Medusas flåte er ein rik, vellaga og spennande roman." "Dette er ein lesefest og sam­tidig ei nødvendig bok." Rolv Nøtvik Jakobsen, Vårt Land»

«Den beste sjøromanen på år og dag er skrevet av en landkrabbe fra Østerrike." "Språklig syder denne boken av oppfinnsomhet, nyord, ravgale folk og sprelske formuleringer. Det er burlesk, grotesk og humoristisk, samtidig dypt urovekkende, med så mange uforglemmelige karakterer at det er lett å miste tellingen." "(...) rett og slett rystende lesning (...)" Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG»

«Medusas flåte er en fremragende roman fordi den harselerer med både høy og lav, offisersmakt og sjøfolk. Ikke minst på detaljplanet er den imponerende, i persontegningene, i skildringen av livet om bord i seilskuta. At synsvinkelen uanstrengt skifter mellom hovedpersonene og den allvitende fortelleren, gir framstillingen ytterligere spenstighet. (...) Medusas flåte er en av de mest utfordrende og givende samtidsromanene man kan gi seg i kast med." Tom Egil Hverven, Klassekampen»

«50 timer på en flyktningbåt, og vi blir alle til monstre. Med Medusas flåte har Franzobel skrevet en enormt ondskapsfull, komisk, tarantinoaktig, historisk splatterkomedie.» Der Spiegel»

«I boken møter vi en velopplagt fortellerstemme av den allvitende sorten, som kan berette hvilke tanker og planer alle har i det brokete persongalleriet på fregatten Medusa. Den til tider elleville fortellingen handler også om makt, politikk, og samfunn, og ikke minst om at menneskelig dårskap har en tendens til å trumfe sunn fornuft i nødens stund." Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende»

«Medusas flåte er ein underhaldande roman om mennesket i ekstreme situasjonar." Odd W. Surén, Dag og Tid»

«En like rystende som fascinerende fortelling basert på erfaring om grensene for den menneskelige sivilisasjon. Dette er skriften på veggen. I dag som for to hundre år siden.» WDR»