Meg mot røkla (eller Amerikas forente stater)

; Vibeke Saugestad (Oversetter)

«Ellevilt og originalt om rasedelt USA.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5
En bitende satire over en ung, svart manns oppvekst og hans forsøk på å gjeninnføre slaveriet. Den utfordrer alle de sentrale grunnsetningene i den amerikanske konstitusjonen, borgerrettsbevegelsen, far-sønn-forholdet og sist, men ikke minst, det aller helligste: likeverd mellom rasene. Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

En bitende satire over en ung, svart manns oppvekst og hans forsøk på å gjeninnføre slaveriet. Den utfordrer alle de sentrale grunnsetningene i den amerikanske konstitusjonen, borgerrettsbevegelsen, far-sønn-forholdet og sist, men ikke minst, det aller helligste: likeverd mellom rasene. 

Hovedpersonen, Me, er vokst opp i den troen at alt skal bli bra når faren får utgitt sitt pionerarbeid om rasespørsmål. Så dør faren, og Me står alene uten penger og familie. Inspirert av desperasjonen i hjembyen Dickens, som er visket ut av kartet, bestemmer han seg for å gå drastisk til verks. Planene hans er like vanvittige som de er kontroversielle, og hans aller første medhjelper blir Hominy Jenkins, den aller siste gjenlevende Rakkerungen. 

 

Fakta