Håkan Nesser: Menneske uten hund

Menneske uten hund

Serie: Barbarotti-serien 1

Menneske uten hund er den første romanen i serien med Håkan Nessers legendariske krimhelt Gunnar Barbarotti. Da to personer i samme familie forsvinner på uforklarlig vis i løpet av et døgn, lar Barbarotti ferie være ferie og gyver løs på saken. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

De mørkeste hemmeligheter

Storfamilien skal samles til en stor fest på årets mørkeste dag. Det er far og datter som har samme fødselsdag, Karl-Erik blir 65 og Ebba fyller 40. Nå er hele familien invitert til feiringen, en heidundrende 105-årsdag!

Og alle hjerter gruer seg
Alle gruer seg, men møter pliktskyldigst opp i foreldrehjemmet. De legger godviljen til for familiens skyld. Med unntak av yngstebroren, kanskje. De er alle flaue over familiens sorte får, Robert, som nettopp er blitt landskjent for sin pinlige opptreden i et reality-show. Faren er så ille berørt av sønnens eskapader at han har bestemt seg for å flytte til Spania. 

«Håkan Nesser har den gudegitte gaven at han evner å skrive både morsomt, elegant, finurlig og medrivende.»

Svein Kristiansen, Fredriksstad Blad 

Festdag med bismak
Den dypt ulykkelige moren, Rosemarie, våkner urolig før festdagen. Etter hvert ankommer den andre jubilanten, Ebba, med mann og sine tre barn, søsteren Kristina med mann og sønn og så den beryktede Robert. Storfamilien er samlet og klar for den store, men lite festlige festen. 

Sporløst forsvunnet
Ingenting blir som planlagt. Natten før festen er plutselig Robert borte. De blir ikke veldig bekymret, antakelig har han dratt på besøk til en dame. Men da Ebbas nittenårige sønn, Henrik, forsvinner natten etter, blir de bekymret. Hva er sannsynligheten for at to familiemedlemmer forsvinner sporløst i løpet av et døgn? Ingen av dem har gitt beskjed om hvor de skulle. Er det en sammenheng? Kan det ha skjedd noe kriminelt? 

Gunnar Barbarotti tar saken
Kriminalbetjent Gunnar Barbarotti har i sitt stille sinn ønsket at noe skulle skje så han kan unnskylde seg med arbeid i høytiden. Da den merkelige forsvinningssaken blir meldt til politiet, er julen for hans del reddet. Den sympatiske og utrettelige etterforskeren går i gang med å lete etter ledetråder. Blant annet kommer han over den uregjerlige og nå forsvunnede Roberts uferdige romanmanus, Menneske uten hund, som har gitt tittel til romanen. 

For å løse gåten må Barbarotti avdekke familiens mørkeste hemmeligheter og trekke det usynlige fram i lyset. Slik tar forfatteren oss med inn bak familiens fasade og inn i livshistoriene som har ledet fram til det fatale døgnet. 

 

Fakta

Utdrag

 

Om forfatteren

Håkan Nesser (f. 1950) en av svensk litteraturs store fortellere. Han har hatt stor suksess med bøkene om førstebetjent Van Veeteren og bøkene om Gunnar Barbarotti. Nesser mottok Svenska Deckarakademins debutantpris for den første boka i serien om Van Veeteren. De følgende fire ble alle nominert til «Årets bästa svenska deckare», og to av dem vant prisen. Carambole ble kåret til beste skandinaviske kriminalroman (Glassnøkkelen) i 2000. Nesser vant også Danske Kriminalakademis pris for beste krim- og spenningsbok i 2014.