Min søster er seriemorder - 
      Oyinkan Braithwaite
    
      Henning J. Gundersen

Min søster er seriemorder

; Henning J. Gundersen (Oversetter)

«Den nigerianske forfatteren Oyinkan Braithwaite debuterer med et brak. Vi snakker krim totalt annerledes fra alt annet som har vederfaret oss og dessuten er den dritmorsom.»

, Nettavisen Terningkast 6
Min søster er seriemorder av Oyinkan Braithwaite er garantert ulik alle andre seriemorder-thrillere du har lest, selv om historien inneholder drap store mengder blod, uhygge og til og med en politietterforskning. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Min søster er seriemorder av Oyinkan Braithwaite er garantert ulik alle andre seriemorder-thrillere du har lest, selv om historien inneholder drap store mengder blod, uhygge og til og med en politietterforskning.


Romanen handler om de to søstrene Korede og Ayoola, som har vokst opp med en sadistisk far og en dominerende mor i et pent strøk i Lagos. Faren døde i en ulykke for noen år siden, og de to søstrene stoler bare på hverandre.


Historien starter med at Korede blir avbrutt i middagen av et nødanrop fra søsteren Ayoola, da vet hun hva hun må gjøre: Finne frem blekemiddel, gummihansker og nerver av stål. Dette er den tredje kjæresten Ayoola har drept. Korede burde ha gått til politiet, men hun er glad i søsteren sin, og som man sier: Familien kommer først. For blod er tykkere - men vanskeligere å fjerne fra teppet - enn vann.


Priser og nominasjoner: Nominert til Booker-prisen i 2019 Nominert til International Dublin Literary Award i 2020 Vinner av LA Times Book Prize for Mystery and Thriller i 2019 Vinner av Amazon Publishing Reader's Awards for beste debutroman i 2019 Vinner av Anthony Award for beste roman i 2019 Utvalgt til Guardian, Daily Mail og Cosmopolitans "Beste sommerbok" i 2019
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Tor Hammerø, Nettavisen
Terningkast 5 Inger Bentzrud, Dagbladet
Terningkast 5 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 231
ISBN: 9788202645298
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: My sister, the serial killer
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Den nigerianske forfatteren Oyinkan Braithwaite debuterer med et brak. Vi snakker krim totalt annerledes fra alt annet som har vederfaret oss og dessuten er den dritmorsom.»

, Nettavisen Terningkast 6

«'Min søster er seriemorder' er ei bok du leser i ett strekk ... fordi den makabre humoren, den lette kynismen og de vittige observasjonene er så medrivende.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Med handling lagt til Lagos i Nigeria, har Oyinkan Braithwaite levert en krim du bare lese. (...) 'Min søster er seriemorder' er en skarp, vittig, mørk og blodig saga ... Med sin kompromissløse stil og makabre humor er 'Min søster er seriemorder' en fornøyelig opplevelse.»

, Aftenposten

«'Min søster er seriemorder' er selvsagt ingen fasit over 'slik er Afrika', men for en norsk leser gir den likevel et spennende gløtt inn i en liten flik av det moderne nigerianske samfunnet. (...) som artig underholdning fungerer 'Min søster er seriemorder' strålende, i Henning J. Gundersens fintflytende norske oversettelse. Og når leste du egentlig en roman fra Nigeria sist?»

, Dagsavisen

«Et bombenedslag av en bok – skarp, eksplosiv, morsom.»

, New York Times Book Review

«Min søster er en seriemorder er det mørkeste av mørk humor ... utsøkt vidd og selvsikkerhet.»

«Lagos noir – sterkt krydret og utspekulert spenningsroman ... Denne skorpionen av en thriller etterlater deg med et stikk du sent vil glemme.»

, New York Times Book Review

«Glitrende og morsom … som en stilett ført inn mellom ribbeina og gjennom venstre hjertekammer – presis, målbevisst, og med dødelig effekt.»

Financial Times

«En litterær sensasjon»

«Dypt original og svært fascinerende spenningsroman (...)» "(...) en psykologisk thriller der intrigen og løsning er underordnet den litterære snerten og kombinasjonen av særegen humor og en underliggende uro.» «(...) energisk, korthugd språk»

, Adresseavisen Terningkast 5

«Min søster er seriemordermå være den beste romantittelen i 2018 - kanskje tiårets beste. Den er tilsynelatende tilstående og antyder et voyeuristisk innblikk i livene til søsken av seriemordere. Tittelen er også uanfektet nøktern og slår beina under alle som måtte være naive nok til å tro at seriedrap er en søsters uvane.»

The Washington Times

«Min søster er seriemorder er det mørkeste av mørk humor, fortalt av den forpinte Korede i korte, saklige glimt ... Oyinkan Braithwaite, en kriminelt talentfull ung Nigeriansk forfatter, skildrer sin grusomme fortelling med utsøkt vidd og selvsikkerhet.»

The Times

«En spennende og samtidig morsom thriller. Flere drap, mengder med blod, politietterforskning og sære, mellommenneskelige relasjoner.»

, Fredriksstad Blad

«Et bombenedslag av en bok - skarp, eksplosiv, morsom. Med dødelig presisjon slynger Braithwaite ut vitser, gjøn, og bisarr komikk mot leseren. Som med så mange brilliante forfattere før henne, er det først etter at den siste siden er snudd, man innser at for Braithwaite er latter like godt egnet til å skjule smerte som klor er til å dekke over lukten av blod.»

, The New York Times Book Review