Mørketall

; Einar Blomgren (Oversetter)

Serie: A-gruppen 8

«Dahl er som vanlig spennende og engasjerende, og er språklig en ener blant krimforfatterne.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5
En sjuendeklasse fra Stockholm er på klassetur i Ångermanland, da en fjorten år gammel jente forsvinner. Omstendighetene er såpass urovekkende at A-gruppen, politiets spesialenhet for internasjonal voldskriminalitet, blir koplet inn. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

En sjuendeklasse fra Stockholm er på klassetur i Ångermanland, da en fjorten år gammel jente forsvinner. Omstendighetene er såpass urovekkende at A-gruppen, politiets spesialenhet for internasjonal voldskriminalitet, blir koplet inn. Mystiske biler med Litauen-skilter er sett i trakten, og dessuten bærer den unge jenta, Emily, på mørke hemmeligheter.


Mens Sara Svenhagen og to av hennes kolleger tråler skogen i Ångermanland, står sakene i kø i Stockholm. En mann gjør et oppsiktsvekkende funn under graving i Gamla stan - og forsvinner sporløst. Bengt Åkesson utsettes for utpressing, og Paul Hjelm blir blandet inn. Og på en benk oppe på Mariaberget sitter en mann med avskåren hals. Han er drept med pianostreng - og han er ikke den eneste. Utrolig nok henger alle sakene sammen. I takt med at Emilys sanne karakter avsløres, blottlegges et nettverk av menneskelig perversjon, som strekker seg både tilbake i historien og ut i verden via Internett.

Fakta

Anmeldelser

«Dahl er som vanlig spennende og engasjerende, og er språklig en ener blant krimforfatterne.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5

«Dahl hører til de spenstigste stilistene i sin sjanger. En spennende kriminalroman, som samtidig kan betraktes som et innlegg i en viktig moraldebatt. Det er man ikke vant til.»

Aftonbladet

«Arne Dahl er i dag Sveriges overlegent beste kriminalforfatter - stilistisk, intrigemessig, psykologisk. Dahl leker med oss som morderen leker med sitt offer.»

Expressen

«Det er ikke mange nordiske krimforfattere som kan måle seg med svenskenes Arne Dahl (...) etter en så velkomponert krim som Mørketall, en kan neppe unngå å få lyst til å starte på begynnelsen, for å se hvordan det hele startet. Det skal nemlig ikke så mange sidene til før en blir hekta på denne Dahl.»

, Hamar Arbeiderblad

«Velskrevet, svært godt plott, humoristisk beskrivelse av arbeidet i A-gruppen og dertil et tydelig innlegg i en pågående moraldebatt".»

, Aktuell

«Dahl åpner mesterlig, og litt forvirrende med ungdomsskoleelvenes vitneforklaringer og skildrer også glimrende etterforskernes mange private kamper.»

, Moss Avis

«Mørketall hever seg langt over det meste i svensk kriminallitteratur. Dahl viser som en av få kriminalforfattere hva som kreves for både å bevare og fornye sjangeren.»

Svenska Dagbladet

«Det som løfter denne krimboka fra mange andre, er Arne Dahls små filosofiske utlegninger, lagt i munnen på de forskjellige karakterene i boka.»

, Oppland Arbeiderblad