Når gjøken galer

; Heidi Grinde (Oversetter)

Serie: Cormoran Strike 1

«JK Rowling har valgt seg et psevdonym for sin første krim-historie. Hun om det, men boka har glitrende avsnitt som hun ikke behøver å gjemme seg bak anonyme navn for. Særlig er hun opptatt av å beskrive og kle av engelsk overklasse, overklassevaner og - tenking. Jeg likte også den rolige stilen og det nesten dvelende fortellertempoet underveis.»

, Kulturspeilet

Universet som J.K. Rowling tar leserne med til i Når gjøken galer er langt unna Harry Potters magiske verden. Krigsveteran og tidligere politimann Cormoran Strike har startet for seg selv som privatetterforsker, basert i London. Les mer

Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Universet som J.K. Rowling tar leserne med til i Når gjøken galer er langt unna Harry Potters magiske verden. Krigsveteran og tidligere politimann Cormoran Strike har startet for seg selv som privatetterforsker, basert i London. For sine ytterst magre inntekter leier han et bøttekott av et kontor, og i et anfall av overmot har han også leid inn en sekretær fra et byrå, for en uke i første omgang."Når gjøken galer får meg til å huske hvorfor jeg ble glad i kriminalitteratur."

Val McDermid"Leserne vil ønsker å se mye mer til dette minneverdige etterforskningsteamet."
Publishers Weekly
Vikaren

Unge Robin Ellacott er lykkelig. Hun har flyttet inn til London fra en småby sammen med forloveden Matthew og tar vikaroppdrag mens hun søker faste jobber. Akkurat idet hun er på vei inn døra hos privatetterforsker Strike for et vikaroppdrag som sekretær, kommer en kvinne stormende ut. Det viser seg å være Strikes velstående samboer, som han akkurat har kranglet med. Brått er Strike altså bostedsløs og må sove på kontoret. Noen sekretær har han i hvert fall ikke råd til. Forfatteren trekker leseren med i en forventning om store ting som skal komme ut fra dette litt umake paret: En skadd krigsveteran og en ung, nyforlovet innflytter fra landet. Og vi blir ikke skuffet!"I en sjeldsynt bragd kombinerer Galbraith en kompleks og utfordrende sporhund og en tilsvarende velskapt og usannsynlig assistent med en forbløffende forbrytelse i dette stjerneskuddet av en debut."
Publishers WeeklyDen første store saken

Mens Strike er opptatt med å skjule for Robin at han faktisk bor på kontoret og hun er opptatt med å skape noen sekretæroppgaver, kommer det faktisk en klient! En litt duknakket mann, kanskje revisor, har et oppdrag til Strike. Hans adoptivsøster, den vakre og rike, men nedtrykte modellen Lula Landry falt i døden fra balkongen i luksusgården der hun bodde, og broren nekter å godta at det var selvmord.Glamour og ulykke

Ved første øyekast kan ikke Strike og Robin finne noe som motsier teorien om selvmord. Lulas venner er alle enige i at hun var deprimert og opprørt i tiden før hun døde. Men jo mer han han dykker ned i den unge modellens komplekse verden, desto mørkere blir det - og jo mer nærmer han seg den største fare. Supermodellen Lula omga seg med en rekke mektige mennesker, så det gjelder å trå forsiktig. I tillegg kom hun fra en uoversiktlig bakgrunn - hun var adoptert, og kjente ikke til hvem faren var. Hun omga seg også med enkelte litt overraskende bekjente - som Rochelle, en utslått, bostedsløs kvinne. Strike og Robin leter etter sammenhenger og motiver - og de finner noe helt annet enn forventet ..."En forbløffende moden debut av Galbraith. Den markerer begynnelsen på en fin krimkarriere."
Daily Mail OnlineStrålende krimdebut

Dette klassiske mysteriet er elegant bundet sammen av forfatter Robert Galbraith, nå kjent som J.K. Rowling. Hun har tidligere vist at hun behersker kunsten å trollbinde leserne, og det gjør hun også i Når gjøken galer. Boka er gjennomsyret av Londons atmosfære - fra de rolige gatene i Mayfair via pubene i East End til travle Soho, og fikk en kjempemottakelse av både kritikere og andre forfattere allerede før det var kjent hvem forfatteren var. Det er med vemod man konstaterer at man har kommet til siste side - og vi håper at Rowling allerede er godt i gang med neste bok om Cormoran Strike og Robin Ellacott.


Fakta

Anmeldelser

«JK Rowling har valgt seg et psevdonym for sin første krim-historie. Hun om det, men boka har glitrende avsnitt som hun ikke behøver å gjemme seg bak anonyme navn for. Særlig er hun opptatt av å beskrive og kle av engelsk overklasse, overklassevaner og - tenking. Jeg likte også den rolige stilen og det nesten dvelende fortellertempoet underveis.»

, Kulturspeilet

«Glimrende skrevet i en langsom, litt gammeldags stil, imponerende troverdig persongalleri og dialoger og et elegang mysterium. I tillegg blir vi kjent med en mer overbevisende detektiv enn på lenge. Vi vil ha mer!»

, LO Media

«Når gjøken galer er blitt en spennende og leseverdig sak som holder på oppmerksomheten til siste slutt (...)Når det likevel holder hele veien til mål er det takket være Rowlings to store styrker som forfatter, tålmodigheten til å skru sammen et snedig plot samt evnen til å tegne opp sterke og minne-verdige karakterer. For min del tar jeg gjerne et par ettermiddager til i selskap med Cormoran Strike og Robin.»

, Dagens Næringsliv

«Rowling skriver godt. (...)Leseren sitter igjen med følelsen av å ha vært i London, løst en intelligent sammenskrudd mordgåte på overbevisende vis, og blitt kjent med et etterforskerpar det kan bli gøy å følge videre.»

, Dagsavisen