Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Opprør

«'Opprør' er ikke bare en god krim, den er også en historisk roman på sitt beste.»

Adresseavisen

Aldri tidligere er Tudor-England fremstilt mer levende, i en fortelling som samtidig trekker opp tankevekkende paralleller til vår egen tid.

Det er sommeren 1549. Henrik 8. er død og England er på vei inn i kaos og dyp splittelse. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Sendes innen 3 virkedager
Aldri tidligere er Tudor-England fremstilt mer levende, i en fortelling som samtidig trekker opp tankevekkende paralleller til vår egen tid.

Det er sommeren 1549. Henrik 8. er død og England er på vei inn i kaos og dyp splittelse. Den radikale protestantismen skaper forvirring i det religiøse liv, landet befinner seg i en håpløs krig mot Skottland og økonomien er i ferd med å kollapse. Til dette kommer sult og magre år i landbruket, og en bondestand som har fått nok av utbytting og griske landeiere. I hele landet vokser et bondeopprør i styrke og omfang. Fribonden Robert Kett samler frustrerte bønder omkring seg i tusentalls, i et opprør som skal bli et av de største i landets historie. På en høyde utenfor Norwich oppretter de en leir og tar over makten i Englands nest største by.

Prinsesse Elizabeth, den avdøde kongens yngste datter, har gitt Matthew Shardlake i oppdrag å etterforske mordet på en slektning i Norfolk. Etterforskningen bringer Shardlake fra London og til Norwich, og snart også inn i hjertet av bondeopprøret: Robert Ketts stadig voksende leir på Mousehold Heath. Her utfordrer opprørslederen den rojalistisk trofaste London-advokatens syn på rett og galt, lov og orden. Landet står på randen av borgerkrig, i London forbereder myndighetene seg på krig mot opprørerne - og Shardlakes strategiske evner og moralske kompass stilles på hittil ukjente prøver.

Medlemsvurdering:
Jeg har alltid likt historiske romaner, og her er en forfatter som virkelig kan sitt fag. En detaljrik og spennende "murstein". Min første bok av C. J. Sansom, men neppe den siste.

Hallgeir Hellan

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
789
ISBN
9788232802807
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Tombland
Format
24 x 16 cm
Nr
8185360
Serie
Matthew Shardlake 7

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«'Opprør' er ikke bare en god krim, den er også en historisk roman på sitt beste.»

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

«Bloddryppende og unik spenning! ... aldri har vel C.J. Sansom spent opp et like bredt lerret som i denne nesten 800 sider lange romanen. (...) Til gjengjeld blir du belønnet med en ganske unik spenningsfortelling ... 'Opprør' er kriminell langlesning til å bli opplyst av.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Sansom er en eminent forteller og en god veiviser gjennom de moralske dilemmaene folk stilles overfor i så turbulente tider. Det er et stort lerret forfatteren spenner opp, men det er interessant og spennende til siste slutt, der også kriminalgåten får sin oppklaring. [...] Oversetter Lars-Erik Sørbotten har gjort en formidabel jobb med å videreformidle det hele på et sobert norsk.»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

«Midtvegs i den 750 sider lange boka spurte eg meg sjølv om det vart for langt, for omstendeleg og med for mange sidespor. Svaret blei 'nei'. Historia treng rom for å få fram utviklinga som skjer i og rundt personane. Sansom er ein av få forfattarar som kan fylle eit så stort rom.»

Marta Norheim, nrk.no

«Fullstendig oppslukende og levende fortalt – medrivende lesning for både krimelskere og historieinteresserte.»

Laura Wilson, The Guardian

«Tudor-terroren klinger gjennom C. J. Sansoms krimromaner ... gir et levende bilde av historiske hendelser.»

Peter Kemp, Sunday Times

«800 sider i selskap med Shardlake fyker av gårde. Som alltid.»

Stephanie Merritt, The Observer

«Sansom blander upåklagelige historiekunnskaper med en morderisk god ‘whodunnit’.»

The Times, Turun Sanomat

Kunders vurdering

H
Hallgeir Hellan – 03.02.2022

– Jeg har alltid likt historiske romaner, og her er en forfatter som virkelig kan sitt fag. En detaljrik og spennende "murstein". Min første bok av C. J. Sansom, men neppe den siste.

A
Arne Mosefinn – 23.06.2020

– Det er interessant å bli tatt med tilbake til 1550-talet i England og lesa om denne dramatiske hendinga. Vi får innblikk i kva stand og stilling betydde, og om korleis nokre prøvde å gjera opprør mot dei rådande tilhøva. Samstundes er det ei kriminalhistorie som vert rulla opp og får si løysing.

B
Bjørn Hareim – 23.06.2020

– Bok 7 i serien om sakfører Shardlake og hans venner og fiender. Gnistrende god murstein. Krysser fingrene for at det kommer en bok 8 👍

E
E B A – 14.05.2020

– Dette er nok en bra bok med Matthew Shardlake, som de andre bøkene av C. J. Sansom. Jeg har lest den på engelsk, men forhåpentligvis er den like god på norsk.

H
Hilde Røer Johnsrud, redaktør – 13.02.2020

– Jeg koser meg alltid med Sansoms historiske krimmer, om sakfører Shardlake og hans krevende etterforskninger. Det ligger alltid en konkret kriminalsak i bunnen, men det er nesten like spennende å lese om den grusomme Tudor-tiden, med skiftende allianser og stor fare for å falle i unåde og bli et hode kortere. Nå var det flere år siden forrige bok i serien, og jeg gledet meg veldig til denne. Den innfrir, heldigvis! Deilig tjukk er den også.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Opprør:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
99,- 399,-
 

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
99,- 399,-

Dalen

Bernard Minier
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Handlekurv