Opprør - 
      C.J. Sansom
    
      Lars-Erik Sørbotten

Opprør

; Lars-Erik Sørbotten (Oversetter)

Serie: Matthew Shardlake 7

«'Opprør' er ikke bare en god krim, den er også en historisk roman på sitt beste.»

, Adresseavisen Terningkast 6
Aldri tidligere er Tudor-England fremstilt mer levende, i en fortelling som samtidig trekker opp tankevekkende paralleller til vår egen tid.

Det er sommeren 1549. Henrik 8. er død og England er på vei inn i kaos og dyp splittelse. Les mer
Vår pris
454,-
Spar
45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 454,-
Spar: 45,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Aldri tidligere er Tudor-England fremstilt mer levende, i en fortelling som samtidig trekker opp tankevekkende paralleller til vår egen tid.

Det er sommeren 1549. Henrik 8. er død og England er på vei inn i kaos og dyp splittelse. Den radikale protestantismen skaper forvirring i det religiøse liv, landet befinner seg i en håpløs krig mot Skottland og økonomien er i ferd med å kollapse. Til dette kommer sult og magre år i landbruket, og en bondestand som har fått nok av utbytting og griske landeiere. I hele landet vokser et bondeopprør i styrke og omfang. Fribonden Robert Kett samler frustrerte bønder omkring seg i tusentalls, i et opprør som skal bli et av de største i landets historie. På en høyde utenfor Norwich oppretter de en leir og tar over makten i Englands nest største by.

Prinsesse Elizabeth, den avdøde kongens yngste datter, har gitt Matthew Shardlake i oppdrag å etterforske mordet på en slektning i Norfolk. Etterforskningen bringer Shardlake fra London og til Norwich, og snart også inn i hjertet av bondeopprøret: Robert Ketts stadig voksende leir på Mousehold Heath. Her utfordrer opprørslederen den rojalistisk trofaste London-advokatens syn på rett og galt, lov og orden. Landet står på randen av borgerkrig, i London forbereder myndighetene seg på krig mot opprørerne - og Shardlakes strategiske evner og moralske kompass stilles på hittil ukjente prøver.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Maria Årolilja Rø, Adresseavisen
Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Press
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 789
ISBN: 9788232802807
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Tombland
Format: 24 x 16 cm
Nr: 8185360
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«'Opprør' er ikke bare en god krim, den er også en historisk roman på sitt beste.»

, Adresseavisen Terningkast 6

«Bloddryppende og unik spenning! ... aldri har vel C.J. Sansom spent opp et like bredt lerret som i denne nesten 800 sider lange romanen. (...) Til gjengjeld blir du belønnet med en ganske unik spenningsfortelling ... 'Opprør' er kriminell langlesning til å bli opplyst av.»

, VG Terningkast 5

«Sansom er en eminent forteller og en god veiviser gjennom de moralske dilemmaene folk stilles overfor i så turbulente tider. Det er et stort lerret forfatteren spenner opp, men det er interessant og spennende til siste slutt, der også kriminalgåten får sin oppklaring. [...] Oversetter Lars-Erik Sørbotten har gjort en formidabel jobb med å videreformidle det hele på et sobert norsk.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Midtvegs i den 750 sider lange boka spurte eg meg sjølv om det vart for langt, for omstendeleg og med for mange sidespor. Svaret blei 'nei'. Historia treng rom for å få fram utviklinga som skjer i og rundt personane. Sansom er ein av få forfattarar som kan fylle eit så stort rom.»

, nrk.no

«Fullstendig oppslukende og levende fortalt – medrivende lesning for både krimelskere og historieinteresserte.»

, The Guardian

«Tudor-terroren klinger gjennom C. J. Sansoms krimromaner ... gir et levende bilde av historiske hendelser.»

, Sunday Times

«800 sider i selskap med Shardlake fyker av gårde. Som alltid.»

«Sansom blander upåklagelige historiekunnskaper med en morderisk god ‘whodunnit’.»

, Turun Sanomat