Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Over havet

«... en oppslukende Allende-roman som gjør et intenst og dypt inntrykk.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

En storslått roman, ikke bare for dem som har vært Isabel Allende-fans i flere tiår, men også for lesere som nå får glede av å bli kjent med forfatteren for første gang.

Mot slutten av den spanske borgerkrigen, da general Franco og hans fascister seirer på alle fronter, blir to unge mennesker tvunget til å forlate det krigsherjede Barcelona.

Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag

Storslått eventyr av Isabel Allende

Dronningen av magisk fortellekunst tar oss med på en ny, fantastisk ferd. 

1939: Et ungt ektepar og en liten gutt går om bord i det store skipet som skal frakte dem til trygghet fra flukt og nød. De forlater et Europa på randen av en ny krig, uten å ane hva som venter. 

Den unge moren sørger over tapet av faren til barnet, og hennes nybakte ektemann er utslitt av å operere skadede soldater ute i felten. Hun, pianistinnen Roser Bruguera, og han, legen Victor Dalmau, har begge bare så vidt sluppet unna et Spania smadret av borgerkrigen og fått plass på skipet Winnipeg med håp om en bedre framtid på et nytt kontinent. 

«En mesterlig historisk roman om håp, eksil og tilhørighet. Over havet er Isabel Allende på sitt beste.»

På flukt
Egentlig er de ikke kjærester engang. De to kjenner hverandre knapt. Hun fikk husly hos hans foreldre da hun studerte og forelsket seg i Victors bror, som er savnet ved fronten. De rakk aldri å gifte seg, men det er han som er faren til barnet hennes. Hver for seg er de to tvunget til å flykte over grensen til Frankrike, og ved et lykketreff har de funnet fram til hverandre etter alle strabasene. Da Victor øyner en mulighet til å bli medWinnipeg, en sjelden mulighet og utvei for de fortvilte flyktningene og et håp om et liv i fred og frihet, vil han gjerne ha med sine siste gjenlevende slektninger, Roser og barnet. Men på skipet har familier prioritet. Victor og Roser gifter seg motvillig og i all hast for å kunne reise sammen. Nå venter en helt ny verden og en annen framtid enn de kunne forestilt seg. 

«Isabel Allende skriver med en glød som minner om Åndenes hus


Isabel Allendes ånd

Isabel Allende skriver med en glød som minner om Åndenes hus når hun maler ut den spanske borgerkrigens redsler samtidig som hovedpersonene trer fram i møte med sorg, samhold, lidenskap, tap og håp. Menneskene på flukt fra et fryktet regime må avfinne seg med skjebnens luner når de skal skape seg en ny tilværelse. Vi følger Roser, sønnen Marcel og Victor og overraskelsene som dukker opp, helt til det siste. Det er en fortelling om stor kjærlighet, krig, splittelse og sterke bånd, både i kjærlighet og vennskap. Men mest av alt er det kanskje en bok om å finne hjem. 

En reise av en fortelling
Det er en fryd å legge ut på denne reisen gjennom det tjuende århundrets historie og leve seg inn i den vakre kjærlighetsfortellingen som utspiller seg mot et bakteppe av krig og frykt. 

«For en glede det må være å oppdage Allende for første gang.»

Colum McCann, forfatter

Medlemsvurdering:
Ei fengslande bok, svært vanskeleg å leggja den frå seg. Den er også lærerik i forhold til historien særleg angåande Spania, Catalonia og Franco som eg berre hadde overfladisk kjennskap til via turer i Barcelona området. Den friske også opp kunnskapen min rundt 2. verdenskrig. Utruleg meir gjevande å lesa historie når ein kan følgja personar gjennom denne tidsbolken. Fullt klar over at det er ein roman, men det verkar som forfattaren har dreve grundig «research «.

Liv Eide Gunnarsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
381
ISBN
9788205531055
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Largo pétalo de mar
Format
21 x 14 cm
Nr
8157200

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Isabel Allende (f. 1942) er verdens mest leste nålevende spanskspråklige forfatter. Hun var journalist og måtte reise i eksil fra hjemlandet Chile i 1975. Hun er nå bosatt i California. Allende fikk sitt store gjennombrudd som forfatter med romanen Åndenes hus (1982, på norsk i 1984). De seneste bøkene i det sukssesrike forfatterskapet er Den japanske elskeren og Etter vinteren. Allendes bøker er oversatt til 35 språk. 

Visste du at ...

VISSTE DU ...

... at Winnipeg, skipet det fortelles om i Allendes Over havet, ble chartret av poeten Pablo Neruda i 1939 for å redde spanske flyktninger over til Chile – «det langstrakte kronbladet i havet», som Neruda kalte hjemlandet i et av sine dikt. Mer enn to tusen spanjoler fikk plass på dampskipet og dermed håp om en tryggere framtid. De og deres etterkommere ble en betydelig ressurs for sitt nye hjemland. Isabel Allende, som selv måtte dra i eksil, er svært engasjert i migranter og flyktningers situasjon og rettigheter. Det blir det sterke, kloke og vakre romaner av. 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... en oppslukende Allende-roman som gjør et intenst og dypt inntrykk.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Allende skriver skarpt og godt (...) Best er hun i skildringen av borgerkrigen, flukten, den livslysten som finnes i fortvilelsene ...»

Vidar Kvalshaug, BOK365

«... den bredt anlagte familie- og kjærlighetskrøniken Over havet opplever jeg som medrivende, ja, tidvis mesterlig der den beveger seg fra intense dypdykk i den spanske borgerkrigen (1936–39) til en forviklingsrik, men like fullt godt balansert skildring av det chilenske klassesamfunnet fra 1939 til 1994.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

G
Gunn Nøstdal – 13.01.2021

– Interessant lesning om koblingen mellom borgerkrigen i Spania og kuppet i Chile

S
Solrun Steffensen – 26.08.2020

– Over havet Isabel Allende

H
Hillbjørg Midtbø Kalseth – 24.06.2020

– Over havet

K
Kjell Hetlelid - Sola – 26.05.2020

– Det er litt merkelig å bli oppfordret til å si min mening om en bok - når jeg samtidig registerer at mine egne to bøker er strøket i Bokklubben - en bokklubb jeg har vært medlem i siden 1967. Bøkene mine er ikke stor litteratur men for en åttiåring er det stas å være med i Bokklubben både som leser og som forfatter!

L
Liv Eide Gunnarsen – 09.05.2020

– Ei fengslande bok, svært vanskeleg å leggja den frå seg. Den er også lærerik i forhold til historien særleg angåande Spania, Catalonia og Franco som eg berre hadde overfladisk kjennskap til via turer i Barcelona området. Den friske også opp kunnskapen min rundt 2. verdenskrig. Utruleg meir gjevande å lesa historie når ein kan følgja personar gjennom denne tidsbolken. Fullt klar over at det er ein roman, men det verkar som forfattaren har dreve grundig «research «.

I
Ingvild Solvold. – 29.04.2020

– Historisk god , men jeg synes Over havet er noe langdryg. Det blir for omstendelig før en kommer i gang.

J
Jon-Are Bækkelie – 29.04.2020

– Isabel Allende leverer i sin karekteriske stil

A
Aud Venaas – 28.04.2020

– En flott og frodig fortelling om hvordan det er å være flyktning og hva konsekvenser det får / kan få

M
Margit Lein – 28.04.2020

– Interessant historisk

A
Aud Kvam – 28.04.2020

– Fengslende , god , full av historie !

K
Kirsten – 28.04.2020

– Over havet

T
Toril Kvv – 28.04.2020

– Over havet

A
Anne Dorthée Svendsen – 02.04.2020

– Alltid spennende med en ny bok av Isabel Alllende

M
Margit Lein – 01.04.2020

– Veldig bra

C
Cecilie Moen – 31.03.2020

– Over havet, Isabel Allende

B
Barbara – 31.03.2020

– Isabel Allende leverer top lesestoff, som alltid. Romanen er en god blanding av historiske hendelser i forbindelse med den spanske borgerkrigen og hvordan flyktninger som endte opp i Chile og den fiktive fortellingen om enkeltmenneskene. Spennende og engasjerende lesning fra første til siste side.

Ø
Øystein Christoffersen – 31.03.2020

– Pent språk, døvt innhold. Jeg ga opp på side 200 omtrent.

J
Janne May Wingestad – 31.03.2020

– Isabel Allende over havet

Å
Åse Manum Hesthagen – 03.03.2020

– Strålende!!

R
Runhild Skjølaas, Redaktør – 29.01.2020

– Hovedpersonene i "Over havet" settes på harde prøvelser, men opplever også alt det store og vakre livet har å by på. Vi følger de talentfulle ungdommene på vei ut i livet, på flukt fra krigens redsler, opplever deres styrke i møte med fangeleire og vonde skjebner, reisen mot et nytt hjemland og håpet om å finne rotfeste. Med klokskap, kjærlighet og styrke tar de i mot det livet kaster på dem, og finner sin vei. En stor leseopplevelse både for nye og gamle Allende-lesere.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Over havet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-

August

Victoria Hislop
Innbundet 
288,- 329,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv