Renhet - Jonathan Franzen

Renhet

; Monica Carlsen (Oversetter)

«Det er treffsikkert og velskrevet, høyt hevet over gjennomsnittsromanen, samme hvilken målestokk man bekjenner seg til.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

Renhet er fortellingen om en ung kvinnes leting etter faren hun aldri har møtt og hvordan jakten på faren driver henne inn i kraftfeltet til en karismatisk varsler og lovløs internetthelt. Les mer

Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Renhet er fortellingen om en ung kvinnes leting etter faren hun aldri har møtt og hvordan jakten på faren driver henne inn i kraftfeltet til en karismatisk varsler og lovløs internetthelt.Pip Tyler vet ikke hvem hun er. Hippiemoren hennes har aldri villet fortelle hvem som er faren. Alt hun vil si er at han er farlig. Så farlig at moren har kuttet alle bånd til fortiden, fått ny identitet og lever avsondret i en liten by i California. Pip har en jobb hun avskyr og får sparken fra, hun er forelsket i en gift mann som ikke vil ha henne, ikke en gang etter at kona hans har stukket av med en annen fyr, og hun har studielån, et stort studielån.Pip trenger noen svar. Og hvem er bedre utstyrt til å gi henne alle de rette svarene enn den tyske fredsaktivisten Annagret. Hun setter Pip i kontakt med bevegelsen The Sunlight Project, og den karismatiske lederen og varsleren, Andreas Wolf, som har asyl i Bolivia. Pip trenger hjelp for å finne sin egentlige identitet. Wolf kan hjelpe henne, men hvorfor han er så interessert i akkurat henne forstår hun ikke. Alt hun vet er at intensiteten i forholdet mellom dem setter hennes konvensjonelle syn på rett og galt i spill.Renhet er en bok om hemmeligheter; om hemmelige tjenester, statshemmeligheter, forretningshemmeligheter, men først og fremst om kraften i de hemmelighetene vi har for hverandre i familien. Det handler om hemmeligheter som binder oss sammen og styrer følelsene våre. Det er en mørk komedie om ungdommelig idealisme, ekstrem trofasthet og mord. Om gode og dårlige foreldre, journalister og varslere, om det allestedsnærværende internettet og den eldgamle kampen mellom kjønnene.

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Stein Roll, Adresseavisen
Terningkast 5 Vilde Imeland, Fædrelandsvennen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 650
ISBN: 9788202423278
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Purity
Format: 23 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Det er treffsikkert og velskrevet, høyt hevet over gjennomsnittsromanen, samme hvilken målestokk man bekjenner seg til.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«(...) har en energi og vilje til å lede leseren inn i de store temaer: Moral, kjærlighet, begjær, makt, svik, kultur, hemmelighold og ikke minst frihet og mangelen på den. »

, Adresseavisen Terningkast 5

«Renhet har en brennende aktualitet - mennesket i internettalderen, og nedtoningen av «viktighet» kler den også godt. Renhet er mer løssluppen,tilgjengelig og kanskje enda viktigere - morsommere - enn noe Franzen har skrevet tidligere.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

«[Renhet er] så morsom, så klok og fremfor alt så glødende intelligent at du aldri for et øyeblikk ønsker du leste noe annet. Franzen virker fortsatt på hver eneste side i denne boken som Amerikas mest betydningsfulle aktive romanforfatter.»

, The Chicago Tribune

«Det er ein svær roman, dette, mykje tekst og på sett og vis mange romanar fletta saman på virtuos måte. Franzen skriv utførleg, truverdig og spennande om og frå ulike miljø, me får sjå Aust-Tyskland like etter den andre verdskrigen, og vidare syner han oss den siste delen av eksistensen til DDR, me er i Bolivia og ymse stader i USA, synsvinkelen er mest tredje person, men sanneleg også første, og hovudpersonane mange og av ymse kjønn.»

, Dag og Tid

«Spennende, manisk og selvironisk»

The Independent

«Rasende festlig...»

The Daily Telegraph

«Renhet demonstrerer Franzen geniale mestring av plott, hans evne til å styre det virkelige livets kaos mot øyeblikk som føles totalt overraskende, men likevel uunngåelig ... I Renhet skriver Franzen med en perfekt balansert flyt ... Fra flyktige betraktninger ... til gjennomtenkte refleksjoner rundt journalistikkens moralske kompromisser, Renhet tilbyr en kontinuerlig provoserende rekke med innsikter.»

, The Washington Post

«Franzen briljerer først og fremst i den mellommenneskelige økonomien, med personer som lurer på om de kan ta seg råd til å være deprimert. Psykologien virker sannferdig og paradoksene slående. Å skape personer som spilles ut mot hverandre på et slikt engasjerende nivå er ingen selvsagt kvalitet. Her er Franzen blant forfatterne som kan gi tv-serie-skaperen HBO konkurranse.»

, Dagens Næringsliv