Resten av dagen - Kazuo Ishiguro

Resten av dagen

; Kari Risvik (Oversetter) ; Kjell Risvik (Oversetter)

Kazuo Ishiguro fikk Nobelprisen i litteratur 2017.


Resten av dagen handler om butleren Stevens som så å si har gått i arv på lord Darlingtons gods. Faren hans var butler før ham og tjente lorden på samme selvutslettende og inntil døden lojale måte. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Kazuo Ishiguro fikk Nobelprisen i litteratur 2017.


Resten av dagen handler om butleren Stevens som så å si har gått i arv på lord Darlingtons gods. Faren hans var butler før ham og tjente lorden på samme selvutslettende og inntil døden lojale måte.


Nå har en amerikaner overtatt godset, og tilbyr Stevens noen dagers ferie. Målløs tar ham imot tilbudet og legger ut i retning Miss Kenton, den gamle husholdersken som hadde forlatt dem så brått. Mens han kjører, tenker han tilbake på sitt butlerliv. Det hadde aldri falt ham inn å stille spørsmål ved tilværelsens prinsipper; hans kall var å pusse og polere, og administrere andres lydløse, knirkefrie og spørsmålsløse flid.


Ut av bokens lavmælte, fortettede handlingsløp, stiger et bilde av imperiet England fram. Båret opp av klasseskiller, maktbrynde og pene manerer styrte det mot forfall og oppsmuldring.


Mens Steven begynner å tvile på sin egen uklanderlige holdningsløshet, nærmer han seg gjensynet med Miss Kenton, og samtidig trenger plagsomme tanker seg på: lojalitet, verdighet, plikttroskap... ligger det likevel noe annet i begrepene enn han alltid har forestilt seg? Og kanskje han likevel ikke skulle ha avvist Miss Kentons forsiktige tilnærmelse en gang for lenge siden.«En av tiårets beste bøker.»

The Boston Globe«Briljant og stille knusende.»

Newsweek"EN TRIUMF [...] GRIPENDE"

Sunday Times"FORFØRENDE"

New York Times

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 224
ISBN: 9788202582432
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The remains of the day
Format: 20 x 13 cm
Booker-prisen 1989
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger