Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Salvadoreña

roman

"Søster, hva ville du råde noen til som var tvunget til å velge mellom ærlighet og kjærlighet?" Ana står overfor et av sine vanskeligste valg. Etter å ha flyktet fra borgerkrigen i El Salvador til et kloster i USA, må hun motvillig fortsette sin livsreise. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
"Søster, hva ville du råde noen til som var tvunget til å velge mellom ærlighet og kjærlighet?" Ana står overfor et av sine vanskeligste valg. Etter å ha flyktet fra borgerkrigen i El Salvador til et kloster i USA, må hun motvillig fortsette sin livsreise. Hun får jobb som barnepike hos den konfliktfylte familien Trellis, en familie fanget i et overfladisk rikmannsliv i California. Trass i sine egne følelsesmessige sår er Ana i stand til å gi omtanke og lindring, og til slutt finner hun kjærligheten der hun minst ventet det.

Medlemsvurdering:
Denne boken var en fantastisk reise inn i en verden jeg ellers aldri hadde fått være en del av. En kjærlighetshistorie, kanskje, men så uendelig mye mer. Jeg lo og jeg gråt. Blandingen av det gjenkjennelige nære i relasjonene, samt avstanden som ligger i rollene er beskrevet på en måte som bringer leseren inn i boken på en unik måte.

Line

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Juritzen forlag
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788282051309
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Vigil
Nr
8014736

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

L
Line – 28.08.2010

– Denne boken var en fantastisk reise inn i en verden jeg ellers aldri hadde fått være en del av. En kjærlighetshistorie, kanskje, men så uendelig mye mer. Jeg lo og jeg gråt. Blandingen av det gjenkjennelige nære i relasjonene, samt avstanden som ligger i rollene er beskrevet på en måte som bringer leseren inn i boken på en unik måte.

v
vl – 14.07.2010

– Allerede i Samartins første roman ble jeg grepet av hennes måte å bygge opp romanene sine på. Forventningene var derfor store til denne boka. I Salvadoreña møter vi Ana. Forfatteren hopper mellom å fortelle oss om hennes tidligere liv i krigsrammede El Salvador og nåtiden som banepike hos familien Trelis. Ved å bygge opp fortellingen på denne måten føler jeg at hun gjør den mer spennende. Sakte men sikkert kobler jeg hva som har hendt, før historie og nåtid til slutt kobles sammen. Genialt! For meg ble dette en roman som det var vanskelig å legge fra seg. Følte at jo mer jeg nærmet meg slutten, desto mer interessert ble jeg i historien. En roman som tidvis skildrer dystre temaer, men som på samme tid føles koselig å lese. Anbefales!

I
IM – 09.01.2010

– Etter å ha lest både "Señor Peregrino", "Drømmehjerte" og "Salvadoreña" har jeg funnet ut at Samartin må være en av de nye yndlingsforfatterene mine. Det er noe med måten hun skriver på som er så fengende at jeg ikke greier å legge fra meg boka før jeg er ferdig. "Salvadoreña" er ikke den aller beste, men historien var både varmende og opprivende. Boken handler om Ana som flykter fra borgerkrigen i El Salvador til et kloster i USA. Her håper hun å finne fred og ro, men må i stedet for reise til familien Trellis for å jobbe som barnepike. Her oppdager hun følelser hun ikke visste hun kunne føle, og livet hennes peiler seg inn på en ny vei. Så absolutt verd pengene!

R
Ragnhild – 05.01.2010

– Jeg var litt skuffet over denne romanen. Den ble litt langdryg på en eller annen måte. Den første halvdelen var både spennede og morsom, for ikke å nevne litt trist, men den andre halvdelen kunne uten problemer ha vært kortet inn en god del. Vi blir kjent med kvinnen Ana, og hennes valg i livet. Ved å hoppe fram og tilbake mellom barndomsminner skrevet i jeg-form, og fortellerstemmen som forteller om Ana, så blir vi kjent med denne kvinnen på godt og vondt. Men denne kvinnen er mest god! At mennesker som virkelig har mistet alt her i livet kan komme seg opp igjen og se solen, det er fantastisk. Boken er godt skrevet i første halvdel, men taper seg etter min mening i andre halvdel.

G
Glad i bøker – 09.11.2009

– I boka "Salvadoreña" møter vi Ana som kommer fra El Salvador. Hun flyktet derifra som ung etter å ha opplevd grusomme handlinger. Hun har bestemt seg for å bli nonne i et kloster i USA. Hun blir overtalt til å prøve seg som barnepike hos en rik familie i California. Dette blir starten på et nytt og annerledes liv. Hun vier etterhvert hele sitt liv for denne familien. Dette er ei nær og sårbar bok. Vi møter både det gode og det grusomme i livet. Dette handler om lengsel, kjærlighet og vennskap, men også om sjalusi og sinne. Forfatteren gir oss et nært bilde av hovedpersonene.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Salvadoreña:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv