Sanger til Willow Frost

; Mai-The Duc (Oppleser) ; Monica Carlsen (Oversetter)

Med den store amerikanske depresjonen som bakteppe er Sanger til Willow Frost en fortelling om tro, håp, brutte løfter og familiehemmeligheter, men aller mest om den uslitelige kjærligheten mellom mor og barn. Les mer
Vår pris
305,-

(Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 305,-

(Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Ann-Sofi Emilsen, skribent

Hvem er jeg? Tolv år gamle William Eng bor på barnehjemmet Sacred Heart i 1930-årenes Seattle, sammen med andre forlatte og foreldreløse barn. Den myndige søster Briganti våker over dem med haukeblikk og deler raust ut nådeløse reprimander i en hverdag fylt av vassen havregrøt med snutebiller, salmesang og skrubbing av gulv. Det eneste som holder William oppe gjennom den tøffe hverdagen, er drømmen om at han én dag skal gjenforenes med sin kjære ah-ma Liu Song, moren som forlot ham som barn. Han har blitt fortalt at moren er død, men han vet, innerst i hjertet, at hun finnes der ute et sted. Hvordan kan han, utålmodig og utsultet på kjærlighet, gi opp før han får svar på sine mange spørsmål om hvor hun befinner seg og hvorfor hun forlot ham? Og viktigst av alt, kommer hun noen gang tilbake?

Jamie Ford har laserblikk for detaljene som definerer kulturer. Men det er hans grenseløse omsorg for mennesket med alle sine styrker og svakheter som gjør ham til en av våre mest unike og overbevisende forfattere.
Helen Simonson, forfatter

Jakten på kjærligheten
Synet av en filmplakat med bilde av en vakker, asiatisk kvinne ved navn Willow Frost overbeviser William for alvor om at moren er i live. Sammen med bestevenninnen Charlotte rømmer han fra Sacred Heart for å lete etter sin ah-ma i Seattles Chinatown, men de to får et brutalt møte med verdenen utenfor barnehjemmets vegger. Fattigdom og sult regjererer i et land tvunget i kne av den store depresjonen, og bygatene fylt av hjemløse alkoholikere er ikke et blivende sted for to barn uten verken penger eller mat. Men William gir seg ikke, og takket være sitt uknuselige pågangsmot, finner han moren på teateret hvor hun opptrer som Willow Frost, showets vakre og eksotiske stjerne. "Når hun forstår at jeg er sønnen hennes, vil hun ta meg tilbake," forteller han seg selv idet han trer inn i morens omkledningsrom.

Dette er en av de sjeldne bøkene som flytter rett inn i hjertet ditt og blir der.
Anne Fortier, forfatter

Mellom to stoler
Så hvem er egentlig denne myteomspunne kvinnen Liu "Willow Frost" Song? Hun tar sønnen med på en reise tilbake til 1921 og forteller ham om sin egen skjebnesvangre og tøffe oppvekst. Med en avdød far og en pleietrengede mor har ikke Liu mye å leve for som tenåring. Hun synger for småmynter utenfor herr Butterfields musikkforretning etter skoletid, og kjemper en evig kamp mot stefaren Leos klamme hånd som truer med å kvele den syke moren. Liu er ensom fordi hun ikke passer inn noen steder i en by som preges av fordommer og rasisme. Hun er for moderne og vestlig for sin tradisjonsbundne, kinesiske stefamilie og blir sett på som løsaktig i amerikanernes øyne fordi hun er av orientalsk herkomst. Liu finner trøst i sitt store talent; en fantastisk sangstemme som har gått i arv fra foreldrene, som begge var operasangere. Med musikk og sang får hun krefter til å komme seg gjennom sorgen når moren dør, og den vakre ungjenta får varme følelser for den kultiverte og rike familievennen Colin Kwan. Sakte begynner hun å tro at det tross alt kanskje finnes et håp om et bedre liv, uten å vite at de mange prøvelsene hun skal gjennomgå bare såvidt har begynt.

Tøffe tak
Sanger til Willlow Frost er en raus fortelling om de mange sterke kreftene som bor i oss mennesker. Vi sulter fra barnsbein av etter å knytte fellesskap med andre, men må tidlig lære oss å stå alene og på egne bein. Det er også en stor og universal fortelling om hvordan vi mennesker kan være veldig sårbare og fantastisk sterke på én og samme gang. Så lenge vi bærer i oss en tro på at kjærligheten kan overvinne alt, kan vi holde ut de tøffeste påkjenninger. For det er troen på kjærligheten som gjør at William aldri gir opp håpet om å bli gjenforent med sin ah-ma, og det er Lius lengsel etter og kjærlighet til sønnen som holder henne gående, selv når livet er på sitt mest nattsvarte. Brutte løfter, mørke hemmeligheter og knuste drømmer til tross, Sanger til Willow Frost forteller oss at har du kjærlighet, har du alt du trenger.

Fakta

Om forfatteren

Jamie Ford (f. 1969) debuterte i 2009 med Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt, som ble solgt i mer enn 1,3 millioner eksemplarer i USA og nærmere 140 000 eksemplarer i Norge. Romanen ble solgt til 34 land. To av Fords besteforeldre var av kinesisk avstamning, og familiehistorien er en viktig inspirasjonskilde. Jamie Ford bor i dag i Montana med kone og barn, eller som han sier det selv: "flere tenåringer enn jeg greier å holde oversikten over".

Portrett av Jamie Ford