Silkeormen - 
   Robert Galbraith
  
   Jan Martin Johnsen
  
   Heidi Grinde

Silkeormen

; Jan Martin Johnsen (Oppleser) ; Heidi Grinde (Oversetter)

Serie: Cormoran Strike 2

« ...en omfangsrik, spennende og virkelig underholdende kriminalroman.»

, Dagbladet
"Silkeormen" får en til å tenke at Harry Potter-bøkene var ren øvelse, og at det er dette J.K. Rowling har trent på å bli: en krimromanens mester under forfatternavnet Robert Galbraith. Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Lyd-CD
Legg i
Lyd-CD
Legg i
Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Lyd-CD) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Dialogene er fremragende, og språket - glimrende oversatt av Heidi Grinde - er elegant, barokt og fullt av humor.
Tom Egeland, VG

Afghanistan-veteran og privatdetektiv Cormoran Strike har hatt et godt år etter at han løste saken rundt kjendismodellen Susan Landrys død. Sakene har strømmet inn. En dag banker Leonora Quine, kona til den beryktede forfatteren Owen Quine, på døra. Quine er forsvunnet, og Leonora vil at Strike skal finne ham. Det kan ikke være så vrient, mener hun. Owen har sikkert bare gått i dekning et sted for å skrive. Men der tar hun stygt feil. Owen blir funnet død. Servert på et fat, kan man si. Han har fått samme grusomme behandling som han selv har skildret i et manuskript.

Det er noe blomstrende og ornamentalt, noe Harry Potter-aktig over språket, og det gjør Silkeormen til en omfangsrik, spennende og virkelig underholdende kriminalroman.
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Det viser seg at det er mange i det litterære miljøet som kunne ha motiv til å ta livet av Owen. I manuskriptet beskrives en gruppe menneskers ulovlige og tabubelagte tilbøyeligheter. Personene kan gjenkjennes som venner og kollegaer av Owen. Blant dem finner man kona, forleggeren, agenten, redaktøren og andre. Historiene kan ødelegge livene deres. Det kan også være noe Owen ønsket, siden han mente at de var delaktige i at hans forfatterkarriere hadde forfalt så drastisk.

Her kryr det av slu humor, vittige kommentarer og intelligens. En glede å lese.
THE TIMES

Cormoran Strike er en fin krimhovedperson. Sønn av rockestjerne, krigsskadd og litt mørk, men en svært underholdende fyr. Forholdet til assistenten Robin Ellacot blir satt på stadige prøver. Hennes ekteskap gjør henne lite godt, og vi som leser får en stadig voksende følelse av at det er Robin og Cormoran som er ment for hverandre. De vil bare ikke se det. J.K. Rowling plasserer dem i et helt kostelig rollegalleri - og gjennom møtene med disse kommer overraskelsene på rekke og rad. Vi er enige med anmelderne - Silkeormen er vinterens store underholdningsroman!

En fortelling om ondskap og mord fra et giftig litterært miljø, umulig å legge fra seg ... uimotståelig ferielesning.
SUNDAY TIMES
En superb og gjennomarbeidet thriller ... og en genial whodunnit.
SUNDAY MIRROR
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
Spilletid: 892 Min.
ISBN: 9788202480790
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The silkworm
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8070083
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

« ...en omfangsrik, spennende og virkelig underholdende kriminalroman.»

, Dagbladet

«Med litterær eleganse og på høye hæler går Galbraith-eh-Rowling i fotsporene til Agatha Christie, Dorothy L. Sayers, Ruth Rendell, Minette Walters og P.D. James.»

, VG