Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Silkeridderen

Advokat Gustav Torstensson er på vei hjem, en gråkald kveld i oktober. Plutselig skimter han, midt i kjørefeltet, en skikkelse på en stol. Nølende stanser han og stiger ut. Og rammes av et dødelig slag mot bakhodet. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Advokat Gustav Torstensson er på vei hjem, en gråkald kveld i oktober. Plutselig skimter han, midt i kjørefeltet, en skikkelse på en stol. Nølende stanser han og stiger ut. Og rammes av et dødelig slag mot bakhodet. Det skal nok et mord til før Kurt Wallander kommer på banen. Etterforskningen fører ham inn i et ondt nett av økonomisk kriminalitet.«Ny blink fra Henning Mankell .» Oddbjørn Johnsbråten, Stavanger Aftenblad«. en kjenner en sterk trang til å plassere Henning Mankells thrillere opp dit hvor de store fuglene vagler seg, der navn som John le Carré og P.D. James sitter i adelig avsondrethet.» Knut Holt, FædrelandsvennenHenning Mankell, født 1948 og bosatt i Mosambik, er forfatter og dramatiker. Silkeridderen er den fjerde romanen av i alt ni med førstebetjent Kurt Wallander. Krimserien utkommer i 34 land og topper salgslistene i hele Europa.
Beskrivelse:

En advokat myrdes. Noen dager senere drepes også hans kompanjong og eneste sønn, som forgjeves hadde søkt hjelp hos førstebetjent Kurt Wallander. Kurt føler seg utbrent og vil slutte som politimann. Imidlertid konfronteres han med økonomisk kriminalitet på høyeste plan og med mennesker som hensynsløst utnytter andres liv, og han føler seg tvunget til å endre sin beslutning. Dette er den fjerde romanen om Kurt Wallander.

Medlemsvurdering:
Boka handler om hvordan Kurt Wallander kom inn igjen i politiet etter lang permisjon på gunn av psykiske problemer. Vennen og faren til vannen blir begge myrdet, og Kurt bestemmer seg for å ta ansvaret for etterforskningen. Denne boka er ovarraskende god til å være svensk krim. Den er godt skrevet, og spenningen blir holdt oppe hele veien fra side en og ut boka. Spesielt slutten likte jeg godt. Da er det like spennende som en amerikansk actionfilm eller thriller.
Språket i boka er veldig enkelt skrevet, så hvem som helst mellom tretten og hundre år kan lese den.. Jeg vil anbefale alle å lese denne boka hvis man liker skikkelig krim. Tror dette er den beste krimboka jeg har lest noen sinne!

Onkel Oswald

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788242132277
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Originaltittel
Mannen som log
Serie
Kurt Wallander 4

Kunders vurdering

N
Nick Burnhill – 10.11.2007

– Dette skal være svensk politikrim som vanligvis holder høy kvalitet. Denne boken synes jeg faller litt igjennom. Det er litt psykologi når Wallander sliter med følgene av å ha skutt et annet menneske. Det er litt samfunnskritikk når det gjelder ineffektivt politi med for få ressurser. Det er litt kritikk av markedskreftene og ikke minst kritiseres de som utnytter fattige i verden for å skaffe organer til syke rike i den vestlige verden. Problemet er at det blir ikke særlig bra om noe av dette. Mankell har skrevet mer og bedre om dette både før og etter. Likevel inneholder boken selvfølgelig viktige hendelser for de som skal følge med i Kurt Wallanders liv. Så for de som skal lese alt om Wallander, er denne grei. Skal du bare lese en bok av Mankell eller om Wallander er det mye som er bedre!

A
Anonym – 10.10.2006

– ...er den fjerde boken i Henning Mankells bestselgende serie om Wallander. Advokat Gustav Torstensson er på vei hjem, en gråkald kveld i oktober. Plutselig skimter han, midt i kjørefeltet, en skikkelse på en stol. Nølende stanser han, og stiger ut. Og rammes av et dødelig slag mot bakhodet. Imens vandrer førstebetjent Kurt Wallander frem og tilbake langs en øde sandstrand på Skagen. Han er deprimert, føler seg utbrent og vil søke avskjed som politimann. Men et nytt mord får ham til å endre sin beslutning. Offeret er advokat Torstenssons sønn og kompanjong, som etter farens død forgjeves har søkt Wallanders hjelp. Etterforskningen fører ham inn i et nesten ugjennomtrengelig nett av økonomisk kriminalitet. Og han stilles ansikt til ansikt med en mann som ikke har noen form for moralske skrupler. "Silkeridderen" er en velskrevet og spennende kriminalroman skrevet av en av Skandinavias beste kriminalforfattere.

M
Mr Nobody – 20.08.2006

– Advokat Gustav Torstensson er på vei hjem fra en klient. På veien skimter han en dukke i menneksestørrelse gjennom den tette tåken. Han går ut av bilen og blir drept av et kraftig slag mot bakhodet. Imens, på Skagen, vandrer Kurt Wallander langs de uendelige strenende. Han er deprimert, og vil søke avskjed som politimann. Men ett nytt mord får ham til å endre beslutning. Den døde er Torstenssons sønn, som etter farens død har søkt Wallanders hjelp. Etterforskningen fører Wallander inn i et nett av økonomisk kriminalitet. Han stilles ansikt til ansikt til en mann som ikke nøler med å drepe for å bevare sin hemmelighet.

C
Caroline – 11.08.2006

– Nok en gang tar Henning Mankell leseren med ut på krimeventyr av topp klasse. Kurt Wallander er svært deprimert, og han har så godt som bestemt seg for å avslutte politikarrieren. Men før han kommer så langt blir han tilstrekkelig trukket inn i to drapsaker, og med et er etterforskerinstinktet hans vekket. Vi blir trukket med inn i en spennede historie hvor personer man ikke kunne drømme om, er innblandet. Boken er godt skrevet, språket har nerve og holder på leseren gjennom hele. Her er det bare å synke ned i go'stolen og bli der til man er ferdig.

B
Betta – 27.11.2005

– Det er klart at ikke alle Walander romanene er like gode hver gang, men dette er en av de jeg liker best. Gåtene er kanskje ikke så god som i mange andre, men denne er veldig godt skrevet, og er dermed verdt å få med seg.. Den er kanskje litt i tykkeste laget også.. Jeg syntes egentlig det er ganske rart at dette er en av mine favoritter i og med at det er så mange av de tidligere og senere bøkene som er så mye bedre.. Men allikevel er dette en av de jeg har likt best i ettertid, og har lest flest ganger. Men på tross av dette vil jeg kun anbefale den hvis man har fått med seg de tidligere bøkene først!

O
Onkel Oswald – 18.04.2005

– Boka handler om hvordan Kurt Wallander kom inn igjen i politiet etter lang permisjon på gunn av psykiske problemer. Vennen og faren til vannen blir begge myrdet, og Kurt bestemmer seg for å ta ansvaret for etterforskningen. Denne boka er ovarraskende god til å være svensk krim. Den er godt skrevet, og spenningen blir holdt oppe hele veien fra side en og ut boka. Spesielt slutten likte jeg godt. Da er det like spennende som en amerikansk actionfilm eller thriller.
Språket i boka er veldig enkelt skrevet, så hvem som helst mellom tretten og hundre år kan lese den.. Jeg vil anbefale alle å lese denne boka hvis man liker skikkelig krim. Tror dette er den beste krimboka jeg har lest noen sinne!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Silkeridderen:

Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv