Sølvveien - 
      Stina Jackson
    
      Inge Ulrik Gundersen

Sølvveien

; Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

«Plottet er godt, språket er nøye tilpasset den underliggende stemningen. Det er et fåmælt folkeslag som beskrives, men det er sterke følelser som dirrer under overflaten. Det er spenning helt frem til mål.»

, Adresseavisen Terningkast 6
At en debutroman vinner prisen for beste nordiske krim, hører med til sjeldenhetene. Les Stina Jacksons Sølvveien, nyt den, og gled dere til flere bøker fra denne glitrende forfatteren! Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

I de dype, svenske skogene

Sølvveien handler om en forbrytelse, men er også en studie av menneskets sinn.

I tre år har Lelle tilbrakt de lyse sommernettene med å kjøre bil. Han kjører ut på riksvei 95, som strekker seg gjennom skogen som et sølvbånd, og som munner ut ved den norske grensen. Lelle er pappaen til Lina, som forsvant for tre år siden, sytten år gammel. Forsvinningen gnager i stykker Lelle innenifra, han klarer ikke å forsone seg med at Lina bare er borte. Besatt av sorg leter han derfor etter henne, hvert ledige minutt. Kona har gått fra ham, nå har han bare sorgen igjen.

«Stort bedre blir det ikke. Dette er bra. En uhyggelig, nifs og velskrevet krim uten blodige detaljer.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad, terningkast 5

Skjult i dype skoger
Meja og hennes mor flytter til den vesle bygda der Lelle bor. Moren til Meja er hva man kan beskrive som en fri sjel, så datteren har mye frihet og samtidig stort ansvar. Meja er like gammel som Lelles datter var da hun forsvant, og hun er ikke særlig stemt for å flytte fra den vibrerende storbyen og inn i skogens mørke stillhet. Hun knytter ikke så lett bånd med de lokale ungdommene, men etter hvert blir hun kjent med Carl-Johan. Han er en kjekk og uvanlig selvsikker ung gutt, og han kommer fra en familie helt ulik hennes egen, med tydelige foreldre, mange søsken og sterkt samhold. 

Det verste som kan skje
Så skjer det verst tenkelige: Enda en ung jente forsvinner. 17 år gamle Hanna Larsson ble sporløst borte fra campingplassen i Arjeplog, ved Sølvveien, der hun teltet med en venn. Av utseende er hun skremmende lik Lelles datter Lina, sånn som hun så ut da hun forsvant. Men etter hvert som høstmørket kryper nærmere, blir Lelles og Mejas skjebne knyttet sammen – og da ytterligere en ung jente forsvinner, blir de bundet sammen for alltid. Ondskapen skjuler seg i de dype, svenske skogene.

«Genuint kreativ krim fra Sverige (...) Kvalitetsmessig tangerer Sølvveien til tider Kerstins Ekmans nyklassiker Hendelser ved vann»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Glitrende stemningsfull spenning
Sølvveien er en stemningsfull og gripende psykologisk spenningsroman. Med den lille bygda som bakgrunn, der alle kjenner alle, utvikler det seg et drama om å aldri gi opp, om å orke å være sterk når det er som mørkest. Skildringene av skogen og av menneskene som bor i den har fått flere anmeldere til å trekke linjene til Kerstin Ekmans eminente Hendelser ved vann. Sølvveien ble kåret til årets beste svenske krim i 2018, og i år ble den kåret til beste nordiske krim, og vi kan bare slutte oss til Adresseavisens anmelder: «Det er sterke følelser som dirrer under overflaten. Det er spenning helt frem til mål.»

Det er bare å rigge seg til i godstolen og nyte!

  • Kåret til årets beste krim 2018 av Svenska Deckarakademin
  • Tildelt Glassnøkkelen 2019 for beste nordiske krim av Skandinaviska Kriminalsällskapet
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
Terningkast 5 Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 318
ISBN: 9788205524255
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Silvervägen
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8148295
Glassnøkkelen 2019
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Stina Jackson, født 1983, er oppvokst i Skellefteå og bor nå i Denver, USA . Sølvveien er hennes debutroman, og den er kåret til Årets bok i Sverige i 2019. Høsten 2018 ble den utropt til Årets beste krim av Svenske Deckarakademin, og i august ble Jackson tildelt den prestisjefulle Glassnøkkelen for Beste nordiske krim. 

«Plottet er godt, språket er nøye tilpasset den underliggende stemningen. Det er et fåmælt folkeslag som beskrives, men det er sterke følelser som dirrer under overflaten. Det er spenning helt frem til mål.»

, Adresseavisen Terningkast 6

«Stort bedre blir det ikke. Dette er bra. En uhyggelig, nifs og velskrevet krim uten blodige detaljer.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Genuint kreativ krim fra Sverige (...) Kvalitetsmessig tangerer 'Sølvveien' til tider Kerstins Ekmans nyklassiker 'Hendelser ved vann' »

, Aftenposten

«Dette er en glimrende psykologisk thriller, med et godt plott, stramt og godt språk og med stigende spenning. Rett og slett en pangdebut.»

, LO Media

«Ny svensk krimkomet.»

, VG