Stein saks papir - Naja Marie Aidt

Stein saks papir

; Trude Marstein (Oversetter)

Naja Marie Aidt, vinner av Nordisk råds litteraturpris, har skrevet en intenst urovekkende roman om å være et ordentlig menneske - og om å feile.
Søsknene Thomas og Jenny vokste opp alene med faren, Jaques, en upålitelig, voldelig og usympatisk småkriminell. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Naja Marie Aidt, vinner av Nordisk råds litteraturpris, har skrevet en intenst urovekkende roman om å være et ordentlig menneske - og om å feile.
Søsknene Thomas og Jenny vokste opp alene med faren, Jaques, en upålitelig, voldelig og usympatisk småkriminell. Nå er de blitt voksne, Thomas har lagt den traumatiske barndommen bak seg og etablert et ordnet liv med kone, hund, egen bolig og eget firma. Hans komplekse og høyst ambivalente forhold til søsteren Jenny er alt som minner om det tidligere livet. Inntil faren plutselig dør, i fengselet der han soner nok en straff.

Farens død setter i gang en vev av hendelser, og sakte, men ubønnhørlig begynner livet til Thomas å falle fra hverandre. Han begynner å stille spørsmål om hvem han er, og hans forståelse av ekteskapet, familien, rett og galt blir satt under et ubehagelig press.

Stein saks papir er et ømt og nådeløst portrett av en mann og den vestlige kulturs myter om menn, fedre og sønner. Men det er også et humoristisk gruppebilde av en stor og fargerik familie. En fortelling om sosial klatring, kjærlighet, sjalusi og hevn. Og om poesien som helende kraft.


«[Aidt] skriver med bilderik presisjon, om hverdagsøyeblikk som endrer, eller totalt omkalfatrer livet ... Stein saks papir er hennes første roman, og den sitter.»
Astrid Fosvold, Vårt Land


«... mine ord strekker ikke til. Jeg er utslitt. Bare les den.»
Thea Maria Dolva, Fædrelandsvennen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 379
ISBN: 9788205463752
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Sten saks papir
Format: 12 x 18 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger