Stoner - John Williams

Stoner

; John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

«Livet til Stoner kryper under huden på deg og får deg til å betrakte deg selv og ditt eget liv. Dette er en bok som fortjener å bli lest.»

, Trønder-Avisa Terningkast 6

"Den beste amerikanske romanen du aldri har hørt om"

The New YorkerWilliam Stoner er født mot slutten av det 19. århundre i en lutfattig bondefamilie i Missouri. Han blir sendt til universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i stedet i litteratur og omfavner livet som akademiker. Les mer

Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

"Den beste amerikanske romanen du aldri har hørt om"

The New YorkerWilliam Stoner er født mot slutten av det 19. århundre i en lutfattig bondefamilie i Missouri. Han blir sendt til universitetet for å studere agronomi, men forelsker seg i stedet i litteratur og omfavner livet som akademiker. Etter som årene går, møter Stoner motgang på motgang: Hans ekteskap inn i en respektabel familie fremmedgjør ham fra foreldrene, hans karriere bremses, hans kone og datter vender seg vekk fra ham og en skjellsettende forelskelse blir satt under press fra trusselen om skandale. Hans liv er stille, og etter hans død er det få som husker ham. Likevel, med oppriktighet, medfølelse og en intens kraft avdekker denne romanen universelle verdier. Stoner forteller om de konflikter, tap og seire som mennesker gjennomlever selv om de ikke noteres i historiebøkene og tar tilbake betydningen av hvert enkelt menneskes liv. Denne dypt rørende, lysende romanen er en stille, men perfekt leseropplevelse."For en bok! John Williams' glemte perle fra 1965, 'Stoner', er i all sin stillferdige langsomhet et mektig epos om et liv."
Tom Egeland, VG"Denne romanen er ikkje berre ei bok, han er eit fenomen. (...) Og ja, det er ein god roman, eg vil ikke nøle med å seie ein svært god roman."
Marta Norheim, Kulturnytt, NRK P2"Jeg kan ikke få anbefalt den varmt nok."
Nicolas Shakespeare, The Telegraph"Den lamslo med... Den er nydelig skrevet, i en enkel, men gnistrende prosa, en roman om et vanlig liv, en undersøkelse av en stillferdig tragedie, en stor, men lite kjent forfatters verk.."
Ruth Rendell, Guardian"En vakker, trist og ytterst overbevisende redegjørelse for et helt liv. Det er forbløffende at en så god roman har unngått allmenn oppmerksomhet i så lang tid."
Ian McEwan"Et mesterverk av trist klarsyn, både rørende og med psykologisk tyngde."
Peter Kemp, Sunday Times"Stoner av John Williams, er noe mye sjeldnere enn en stor roman - det er en perfekt roman, så godt fortalt og så vakkert skrevet, så dypt rørende at den tar pusten fra deg."

The New York Times Book Review
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Adresseavisen
Terningkast 6 VG
Terningkast 6 Adresseavisen
Terningkast 6 Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa
Terningkast 6 Atle Nilsen,, Bok 35.no

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 270
ISBN: 9788202436209
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Stoner
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8054649
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Livet til Stoner kryper under huden på deg og får deg til å betrakte deg selv og ditt eget liv. Dette er en bok som fortjener å bli lest.»

, Trønder-Avisa Terningkast 6

«Det er en svært vakker bok om et trist, men likevel vakkert liv.»

, Bok 35.no Terningkast 6

«Stoner lurer seg inn på lesaren, men etterlèt ei kjensle av å vere storma.»

, Ny Tid

«Stoner bærer alle tegn på en real hype. Men romanen, som ryster ved leserens bevissthet, fortjener alle superlativene som er blitt den til del(...)Williams' prosa er hard og fullkommen; liksom hugget i stein. På samme tid er den mildt arkaisk (det gir språket en følelse av beherskelse og kontroll) og briljant energisk i sine beskrivende partier.»

, Morgenbladet

«Fortellingen om den på samme tid veke og standhaftige Stoner er et dypt menneskelig dokument og derfor en bok som er vond, men verdt å lese.»

, Bergens Tidende

«Episk, men aldri svulstig.(...) en bok som klarer å skildre en manns liv, og en tidsepoke, på en så treffende måte at det virker som om setningene er trykket i gullfarge slik de stråler opp fra sidene.(...) dette er nettopp en temmelig «perfekt leseropplevelse».»

, Dagbladet

«Det er ikke hovedsakelig på setningsnivå romanen imponerer, men i den panoramiske utsikten som tegner seg over «opphopningen av år» og «akkumulerte tilfeldigheter og omstendigheter». 65 år blir synliggjort med smått og stort. Er utholdenheten og den krummede nakken en nødvendighet, eller er det uanstendig bruk av livets potensial? Eller som Stoner selv spør seg mot slutten: «Hva forventet du?»»

, Klassekampen