Syndflod

; Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Serie: Alex Recht 6

«Ohlsson vet hvordan hun skal skru sammen et godt plot.»

Dypt inne i en svensk skog ligger et hus som ikke synes på noen kart. Huset er helt uinntakelig utenfra - og er du først inne, er det også umulig å komme seg ut ... Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Huset er bygget som en bunker og beregnet på å skjule mennesker på flukt. Mannen som nå har leid huset, har noe helt annet i tankene. Huset er helt uinntakelig, og synes ikke på plankartene. Inne i huset befinner det seg en familie som veldig gjerne vil ut. Ute i verden finnes det bare én person som savner dem ...

Gifteringen
En mann blir funnet død i stolen sin, skutt i brystet. Merkelig nok har han datterens giftering på lillefingeren. Etterforskningen avslører at mannens datter også ble myrdet, av sin voldelige eksmann. Bærer han gifteringen hennes for å minnes? Hva gjorde han for å få henne ut av det dårlige forholdet? Spørsmålene er mange. Samtidig får leserne vite om en annen manns synd, en mann som bekjenner i et brev til sin kone; han har kjørt på en kvinne og stoppet ikke for å hjelpe.

Fredrika Bergmans historie
Psykologen Fredrika Bergman bistår etterforskerne, til tross for at hennes ektemann Spencer er døende av kreft. I løpet av etterforskningen dukker det også opp et illevarslende brev. Fredrika blir satt på sitt livs prøve, dratt mellom familien og en krevende jobb - en jobb som også tilbyr flukt fra den sørgelige hverdagen.

Forstår du nå, Alex?
Alex Recht ser etter hvert en sammenheng mellom de ulike sakene. En ukjent person legger igjen beskjeder til Alex, en som vil hjelpe dem på rett spor. Men hvem er den anonyme brevskriveren, og hvordan kan gjerningsmannen alltid ligge ett skritt foran? Og mens etterforskningen går sin gang, blir stemningen stadig mer intens i det hermetisk lukkede huset i skogen.

Syndflod er en intenst spennende krim der gamle synder bringes opp i lyset, og konsekvensene er dødelige.

Fakta

Om forfatteren

KRISTINA OHLSSON er utdannet statsviter og har jobbet for Rikspolisstyrelsen i Stockholm og for OSSE (Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa) i Wien. Siden 2012 har hun vært forfatter på heltid. Kriminalromanene med Fredrika Bergman og Alex Recht er kritikerrost og elsket av leserne, både i Sverige og en rekke andre land i hele verden. Kristina Ohlsson er født i 1979, kommer opprinnelig fra Kristianstad, men har nå bodd i Stockholm i mange år.

Utdrag

 

Anmeldelser

«Ohlsson vet hvordan hun skal skru sammen et godt plot.»

«Historiefortelling i særklasse (...) mesterlig skrevet.»

«Ubeskrivelig spennende (…) en kompleks og intelligent labyrint, og mer enn en gang tar man seg i å lure på hvordan forfatteren skal ro det hele i land. Det klarer hun lett – og etterlater leseren gispende etter luft!»