Syndsforlatelse

kriminalroman

; Oskar Vistdal (Oversetter)

Serie: Huldar og Freyja 3

«Drivende spennende og høyaktuell thriller fra Nordens beste krimforfatter. (...) Sigurdardóttir skriver som vanlig svært godt. (...) I toppsjiktet blant dagens krimforfattere.»

, Adressa Terningkast 5
Tenåringsjenta Stella blir brutalt drept på kinoen der hun jobber. Yrsa Sigurðardóttir maner fram uhyggelig realistisk spenning. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Presentert av Hilde Røer Johnsrud, redaktør

Politietterforsker Huldar er ikke helt inne i varmen hos sjefen sin i politiet og må finne seg i å ta seg av de mindre interessante sakene som kommer inn. Men det dødelige overfallet på Stella involverer alle på stasjonen. Ikke bare er det sendt en video til alle vennene hennes på Snapchat, der hun trygler om nåde, men under kroppen hennes blir det funnet et ark med en meget kort beskjed: 2. Hva betyr totallet, og er arket i det hele tatt lagt igjen av morderen?

Fortielsen
En rekke ungdommer må avhøres, og telefonene deres må sjekkes. Huldar ser sitt snitt til å tilkalle barnepsykologen Frøya for å bidra ved avhørene av vennene til Stella. Jentene virker naturligvis sjokkert over hva som skjedde med venninna, og de har alle sett videoklippet der hun, underlig nok, trygler om tilgivelse. Likevel synes både Frøya og Huldar at det er noe som ikke klinger helt troverdig. Hva er det jentene ikke forteller?

Nummer 3
Noen dager senere møter også en tenåringsgutt en brutal skjebne. Igjen sendes klipp der han ber om nåde ut i sosiale medier. Liket hans er merket med et tretall. Tretallet er illevarslende på flere måter. Det demonstrerer at sakene henger sammen, og det hinter om at det vil komme enda flere ofre. I tillegg reiser det spørsmål om hvorvidt det finnes et offer nummer 1? Etterforskningen intensiveres. Huldar og Frøya mistenker at det handler om mobbing og om hevn. Spørsmålet er om de har mulighet til å redde liv hvis de klarer å finne mønsteret i hevnerens plan.

Fakta

Om forfatteren

YRSA SIGURÐAR DÓTTIR er en bestselgende og folkekjær islandsk krimforfatter. Hennes bøker er oversatt til flere enn 30 språk og høster stadig strålende kritikker. Thrilleren Jeg vet hvem du er ble nominert til Glassnøkkelen 2011, og våren 2015 ble Sigurðardóttir tildelt den høythengende prisen Petrona Award for boka Dødsskipet. DNA var første bok i en ny serie om psykologen Frøya og politimannen Huldar fra krimdronningen, og boka ble kåret til den beste krimromanen på sagaøya i 2014.

Utdrag

 

Anmeldelser

«Drivende spennende og høyaktuell thriller fra Nordens beste krimforfatter. (...) Sigurdardóttir skriver som vanlig svært godt. (...) I toppsjiktet blant dagens krimforfattere.»

, Adressa Terningkast 5

«Intrigen er utspekulert og sammensatt, og forfatteren klarer å overraske leseren helt til siste side.»

, Dagbladet