Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Synsnerven

«Rett og slett en strålende roman.»

Fartein Holger, Legekunsten 1/2021

Hovedpersonen i Synsnerven er en Argentinsk kvinne levende opptatt av kunst. Historien om hennes liv er historien om malerier og de malerne som betyr noe for henne. Hennes personlige vurderinger og fortrolige digresjoner tar oss inn i hennes og kunstnernes liv. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Hovedpersonen i Synsnerven er en Argentinsk kvinne levende opptatt av kunst. Historien om hennes liv er historien om malerier og de malerne som betyr noe for henne. Hennes personlige vurderinger og fortrolige digresjoner tar oss inn i hennes og kunstnernes liv. Fasinerende episode fra kunsthistorien flettes sammen med fortellerens liv i Buenos Aires, hennes famille og jobb, hennes kjærlighetsliv og tap, det hun er betatt av og det hun blir skuffet over.

En bok som ikke ligner noe du har lest, om den mystiske sammenheng mellom kunsten og den personen som oppfatter den.

«I denne nydelig autofiksjonen - den argentinsk kunstkritikeren Gainzas første bok - får vi en kvinnes konsise vurderinger av malere i verdensklassen sammen med glimt av hennes liv, begge deler flettes sammen til et lysende hele.»

The New York Times Book Review, Editors' Choice

«Delvis kritikk, delvis autofiksjon, dels meditasjon over det å se, har den mye til felles med nylige romaner av Rachel Cusk og Ben Lerner. Men det er høyst originalt, gjennomgripende vakkert verk, en bok du vil nyte. (...) I likhet med kritikeren John Berger som hun er blitt sammenlignet med, skriver Gainza om hvordan vi aldri bare ser på én ting: vi ser alltid på forholdet mellom tingene og oss selv. (...) Gainza er en forfatter som føles umiddelbart viktig. Jeg føler det som en dør har blitt sparket opp i hjernen min, akkurat den type omfavnende erfaring du trenger på begynnelsen av et år. Hennes neste roman, Svart lys, er allerede utgitt på spansk. Jeg håper de forter seg med oversettelsen.»

Johanna Thomas-Corr, The Guardian

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202660697
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
El nervo óptico

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Rett og slett en strålende roman.»

Fartein Holger, Legekunsten 1/2021

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Synsnerven:

Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv