Trilogien om Gutten

; Tone Myklebost (Oversetter)

Serie: Gutten 1-3

«Nå som hele trilogien er tilgjengelig på norsk, er det ikke noen tvil: En soleklar 6-er på terningen.»

, VG Terningkast 6
Det er seks mann i en åpen båt, det er det store havet, det er torskens rikdommer, det er fjellene og skyene, det blåser opp. Det har vært slik i hundrevis av år, det har alltid vært like hardt, og like farlig. Les mer
Vår pris
113,-
Spar
186,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 113,-
Spar: 186,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Det er seks mann i en åpen båt, det er det store havet, det er torskens rikdommer, det er fjellene og skyene, det blåser opp. Det har vært slik i hundrevis av år, det har alltid vært like hardt, og like farlig. Bare Bardur kan tenke seg et annet liv. Det er derfor han bærer en bok i sekken. Ved siden av ham sitter Gutten. Han har knapt begynt å leve, og nå må han forstå døden. Er det slik det er å være mann, å være menneske? Og hvordan kan man fortelle om det?

Jón Kalman Stefánssons tre romaner om Gutten har begeistret lesere og kritikere både i Norge og internasjonalt de siste årene. Nå gis de for første gang ut i samlet utgave. Sammen er de tre bøkene fra Island et enestående epos om lykke og ulykke, om himmelen og bølgene, om sorgen og kjærligheten, om alle menneskenes drømmer i en liten fiskerlandsby ved havet en gang for litt over hundre år siden. Og om en gutt som er nødt til å bli voksen i en hard, men samtidig uforståelig vakker verden.

Fakta

Anmeldelser

«Nå som hele trilogien er tilgjengelig på norsk, er det ikke noen tvil: En soleklar 6-er på terningen.»

, VG Terningkast 6

«Dette er litteratur av aller ypperste klasse. Sterkt billedskapende språk i kombinasjon med evig aktuell tematikk er en uslåelig kombinasjon.»

, VG Terningkast 6

«Den vakreste boka jeg har lest på mange år. Islandske Jón Kalman Stefánsson burde forlengst ha fått Nordisk råds litteraturpris. Nobelprisen, for den del.»

, Dagbladet

«En genistrek av en bok, på samme tid fullstendig moderne og helt tidløs. Bokhøsten kan avlyses for min del. Bedre enn dette blir det ikke.»

, Adresseavisen