Velkommen til Amerika - Linda Boström Knausgård

Velkommen til Amerika

; Monica Aasprong (Oversetter)

«... en overveldende rik fortelling ... Boström Knausgård har et helt eget poetisk språk. Bildene er like naturlige og suverene som de er skjøre og skakke.»

, Dagbladet Terningkast 5
I "Velkommen til Amerika" møter vi en familie på randen av katastrofe. Jenta i familien har sluttet å prate. Moren, skuespilleren, og broren, som spikrer igjen soveromsdøren sin og tisser på flasker, har vent seg til tausheten hennes. Les mer
Vår pris
179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

I "Velkommen til Amerika" møter vi en familie på randen av katastrofe. Jenta i familien har sluttet å prate. Moren, skuespilleren, og broren, som spikrer igjen soveromsdøren sin og tisser på flasker, har vent seg til tausheten hennes. Alle tre vil være i fred. Samtidig lengter de voldsomt etter hverandre.

Den døde faren kan plutselig sitte i jentas seng når hun kommer hjem fra skolen. Bare jenta vet at hans død er hennes skyld. "Vi er en lys familie", gjentar moren. Men jentas mørke siver inn under dørkarmer og renner ut av baderomskranene. Spørsmålet om hvem som er sterkest, finnes der hele tiden. Og en kjærlighet så stor at den truer med å slå dem i stykker.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Stein Roll, Adresseavisen
Terningkast 5 Torborg Igland, Fædrelandsvennen
Terningkast 5 Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidende
Terningkast 5 CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788249518203
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Välkommen till Amerika
Format: EPUB
Filstr: 0.4 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«... en overveldende rik fortelling ... Boström Knausgård har et helt eget poetisk språk. Bildene er like naturlige og suverene som de er skjøre og skakke.»

, Dagbladet Terningkast 5

«... en forfatter som virkelig kan skrive.»

, VG Terningkast 5

«Det er en gripende og skremmende roman forfatteren har skrevet; glassklar, øm, nifs og hard ... Portrettet av Ellen er mektig og sårt og gjennom hennes øyne får historien en troverdighet som isner i blodårene.»

, Adresseavisen Terningkast 5

«En roman full av lengsel, om å forsøke å holde livet sammen og gjøre det lite nok til mestre. Det er blitt en beretning å tro på, rett fram, vakker og skjør.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

«Stram kleinkunst fra svensk selvopplevd mester i faget.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Medrivende og mytisk kammerspill om det forsømte barnet ... Boström Knausgård har skapt et troverdig barneperspektiv gjennom elleve år gamle Ellen ... en vakker og voldsom roman om en psykisk plaget familie og en sterk hovedperson som velger tausheten som våpen.»

, Bergens Tidende Terningkast 5

«Boström Knausgård klarer på imponerende vis å skape en nærhet til dette barnet, en opplevelse av å komme i reell kontakt med hennes fantasier, livsfølelse og tvangstanker ... Ikke mange moderne forfattere evner å vise hva en slik barnaktig livsfølelse kan innebære i dag, men Linda Boström Knausgård gjør det.»

, Aftenposten

«Et skarpt tegnet portrett av en psykisk plaget familie ... Styrken [i romanen] er nettopp mangelen på distanse og analyse, det voksne overblikket ... En stor, liten roman har Linda Boström Knausgård skrevet.»

, Dagsavisen

«Skjørt og suverent ... en overveldende rik fortelling om en elleveåring som har sluttet å snakke . Boström Knausgård har et helt eget poetisk språk. Bildene er like naturlige og suverene som de er skjøre og skakke»

, DAGBLADET Terningkast 5