Vi trenger nye navn - NoViolet Bulawayo

Vi trenger nye navn

; Ina Vassbotn Steinman (Oversetter)

Darling og vennene hennes lever i en brakkeby i Zimbabwe som kalles Paradise, som selvsagt ikke er i nærheten av å være noe himmelrike. Alt er ikke like ille selvsagt. Man kan gjøre ugagn, og gå på oppdagelsesferd, leke Finn bin Laden, stjele guavaer, synge lady Gaga så høyt man kan. Les mer
Vår pris
179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Darling og vennene hennes lever i en brakkeby i Zimbabwe som kalles Paradise, som selvsagt ikke er i nærheten av å være noe himmelrike. Alt er ikke like ille selvsagt. Man kan gjøre ugagn, og gå på oppdagelsesferd, leke Finn bin Laden, stjele guavaer, synge lady Gaga så høyt man kan. De drømmer om paradisene i Amerika, Dubai, Europa, der Madonna og Barack Obama og David Beckham bor. For Darling blir drømmen etter hvert virkelig. Men som for tusener av andre i hele verden som forsøker å skape seg et nytt liv langt hjemme fra, opplever også Darling at dette nye paradiset bringer med seg sine egne typer utfordringer - for henne selv og for de hun etterlot.«Jeg visste at denne forfatteren kom til å ta av. Hennes ærlighet, hennes stemme, hennes formidable kontroll over skriverhåndverket - alt opplagt fra første side.»

Junot Diaz«Språket spraker ... Dette er en fortelling med moralsk kraft og tyngde, den kjenner kunsten å avstå fra moralisme. NoViolet Bulawayo er en forfatter som nyter å bruke språket."

Hisham Mater

"En ektefølt og intenst skrevet debutroman"

The New York Times"Bulawayos første roman er original, morsom og knusende lesing»

People Magazine

«Denne romanen ugjenkjenneliggjør det gjenkjennelige på dyktig vis gjennom Darlings levende og oppfinnsomme språk, noe som er romanens store styrke ... Bulawayos språk er alltid levende."

San Francisco Chronicle

"En slående debutroman"

USA Today«Darling er 10 når vi først treffer henne og stemmen Ms. Bulawayou har skapt for henne er særdeles distinkt - vekslende mellom streng og lyrisk, usentimental og poetisk, skarp og meditativ ... slående roman ... bemerkelsesverdig talentfull forfatter»

Michiko Kakutani, New York Times«NoViolet Bulawayo bruker ord kraftfullt og blander brutalitet og lyriske vendinger i sin uredde, bittersøte fortelling om eksil.»

Anita Sethi, Observer

"... ofte hjerteskjærende men også pulserende av farge og energi"

Kate Saunders, The Times

NoViolet Bulawayo ble plukket ut til antologien New African Writing av JM Coetzee i 2009. I 2011 vant hun Caine Prize for African Writing og kom på shortlisten til Man Booker-prisen i 2013. Hun er utvalgt som en av The National Book Foundations "5 Under 35".

Hun har studert ved Cornell University hvor hun fikk the Truman Capote Fellowship, og har for tiden et Wallace Stegner-fellowship ved Stanford University.NoViolet er født og oppvokst i Zimbabwe.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202437138
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: We need new names
Format: EPUB
Filstr: 1.1 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger