Washingtondekretet - Jussi Adler-Olsen

Washingtondekretet

; Erik Krogstad (Oversetter)

Hva skjer hvis den amerikanske presidenten blir gal? Jussi Adler-Olsen er i storform i Washingtondekretet.Allerede tidlig på valgkvelden blir det klart at senator Bruce Jansen kommer til å bli USAs neste president. Les mer

Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Hva skjer hvis den amerikanske presidenten blir gal? Jussi Adler-Olsen er i storform i Washingtondekretet.Allerede tidlig på valgkvelden blir det klart at senator Bruce Jansen kommer til å bli USAs neste president. Midt i seiersstemningen under valgvaken blir hans høygravide kone skutt og drept. Tre måneder senere er den nye presidenten innsatt og sliter fortsatt med sorg og tunge tanker. I denne livssituasjonen mister han det politiske gangsynet og undertegner Washingtondekretet, som setter andre forfatningsmessige sikkerhetsforanstaltninger ut av kraft.


Washingtondekretet av Jussi Adler-Olsen er en høyt leseverdig thriller med bred appell. Tematikken er svært så tidsaktuell med et tankevekkende realistisk bakgrunnsteppe. Hva skjer hvis den amerikanske presidenten blir gal?Det amerikanske presidentvalget er inne i sin siste fase. Dorothy 'Doggie' Rogers, en dyktig og likandes ung kvinne, er en av de nærmeste medarbeiderne til demokratenes kandidat, Bruce Jansen. Hun er på vei for å feire den historiske valgseieren. Hennes far eier en rekke hoteller, og han har stilt et av sine hoteller til disposisjon for demokratenes feiring.


Jussi Adler-Olsen har skrevet en usedvanlig vellykket tommetykk thriller som holder leseren fast til siste side. Jyllands-Posten


Tragedien
Feiringen går på ingen måte som planlagt. En av farens medarbeidere, en litt enkel altmuligmann, skyter og dreper Mimi Jansen, den vordende presidentens høygravide kone. I stedet for seiersrus følger en periode med dyp usikkerhet. Doggie Rogers' far blir anklaget og dømt for medvirkning til drapet, og Doggie blir frosset ut på jobben i Det hvite hus. Når Bruce Jansen vender tilbake til presidentembetet, er han forandret. Han er en dypt bitter mann, og har mistet sin sunne dømmekraft. Han blir et perfekt redskap for krefter som arbeider ut fra en egen skjult agenda.


... en altfor uhyggelig og virkelighetstro historie. BT


Et virkelig skrekkscenario
Presidenten beslutter at Amerika skal gjenoppstå som det var på 1950- og 60-tallet. Dette er en drøm som mange amerikanere bærer på, og som gir gjenklang i den pågående amerikanske valgkampen, særlig i den republikanske leiren. I den virkelige verden er blant annet Donald Trump blant tilhengerne av denne nostalgien. Isolert sett er det ikke noe rart i at mange lengter tilbake til uskyldens tidsalder. Men i Washingtondekretet trekker Jussi Adler-Olsen, som den uovertrufne thrillerforfatteren han er, trådene mye lenger.


Så spennende, heseblesende og medrivende at jeg slettes ikke var tilgjengelig i de to døgnene det tok å sluke den. Q


Innskrenket frihet
Det er tydelig at president Jansen har latt alle hemninger og all fornuft fare. Og presidentembetet har stor nok makt til å utvide sine fullmakter enda mer. Brått er USA, land of the free and home of the brave, underlagt pressesensur og unntakstilstand. For å oppnå det han ønsker, innfører president Jansen en rekke dekreter som tilsynelatende har til hensikt å trygge borgerne. Som en bivirkning innskrenker de også alle former for borgerrettigheter, rettssikkerhet, pressefrihet og ytringsfrihet. Han forbyr salg av ammunisjon til sivile (det er hard kost i USA!), og slipper ut alle fanger som ikke skal henrettes. Henrettelsene blir det derimot fart i. For Doggie Rogers haster det hvis hun skal klare å redde faren fra dødsdommen. Heldigvis har hun allierte på mange hold.


6 av 6 bokormer. Fordi Washingtondekretet er en uhyggelig tankevekkende og realistisk høyspenningsroman som man ikke klarer å legge fra seg. Bookworm


Motstand fra mange hold
USA hadde ikke vært USA hvis det ikke til enhver tid eksisterer en veritabel underskog av mer eller mindre fornuftige motkrefter. Når presidenten kaller hjem militære tropper fra utlandet for å sette dem inn mot egen befolkning, iverksetter paramilitære grupperinger terroraksjoner mot en rekke føderale mål. Aldri har drømmen om uskyldens tidsalder syntes fjernere. En liten gruppe medarbeidere anført av Doggie, etter hvert USAs mest ettersøkte kvinne, forsøker å avsløre komplottet som det amerikanske samfunnet er utsatt for. Alt hviler på Doggies skuldre. Vil hun rekke å finne sannheten og overbevise offentligheten, i tide til å redde faren?


Tankevekkende spenning
Washingtondekretet er en uhyre spennende thriller - og den er også svært leseverdig. Tematikken er interessant: Hvor lett kan makt sentraliseres, selv i et stort demokrati med bunnsolide konstitusjonelle rettigheter? Hvor langt kan demokratiets grunnprinsipper settes til side før despotiet overtar? Kan målet - uansett hvor høyverdig det er - hellige ethvert udemokratisk middel? Tankevekkende spenning fra krimnestor Jussi Adler-Olsen!


 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 657
ISBN: 9788203370410
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Washington dekretet
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8083371
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger