Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

De likeverdige

om sosialisering og de jevnaldrendes betydning

Å vokse opp er læring og utvikling. Men hvor er barns viktige kilder til læring?

De likeverdigeviser at ikke bare i det moderne samfunn, med barnehager og skoler, men i hele menneskehetens historie, har barn-barn-kontakten vært en viktig kilde til læring og utvikling. Les mer

659,-
Sendes innen 1 virkedag
Å vokse opp er læring og utvikling. Men hvor er barns viktige kilder til læring?

De likeverdigeviser at ikke bare i det moderne samfunn, med barnehager og skoler, men i hele menneskehetens historie, har barn-barn-kontakten vært en viktig kilde til læring og utvikling. Foreldre og familie er barndommens faste punkt, mens andre barn er de sentrale læremesterne i forhold til språk og sosial kompetanse.

Ivar Frønes ser på menneskehetens evolusjon og historie fra et sosialiseringsperspektiv, men fokus er det moderne samfunnet og barn-barn-kontaktens betydning i det sammensatte komplekse samfunnet. Sentral i kontakten barn i mellom er at de er likverdige i forhold til hverandre. Dette skaper visse særegne premisser for læring og utvikling.

Dette er tredje utgave av De likeverdige, den første kom ut i 1994. Denne nye utgaven er omarbeidet med sikte på å gripe forskningsfronten et stykke ut i det nye århundre. Mye er skjedd i forståelsen av forholdet mellom barn det siste tiåret.
Boka henvender seg til forskere og studenter i samfunnsfag, lærer- og førskole- og barnevernspedagogutdanning og andre profesjoner som har med barn å gjøre. Den er også spennende lesning for foreldre og andre som er interessert i barn og deres utvikling.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
272
ISBN
9788205361058
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
22 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

S
Strevende student – 15.04.2006

– Denne boka gir et godt innblikk i blant annet sosiale mønstre mellom generasjoner, så vel som relasjoner mellom foreldre-barn og mellom barn på samme alder. Boka er middels lettlest, selv om enkelte setninger er litt tunge og vanskelige. Mye kunne rett og slett vært skrevet om på en mye lettere måte, men innholdet er det absolutt ingenting å si på. Etter å ha lest boka sitter man igjen med betydelig større kunnskap om hvordan barn ser på verden. Boka gir også en ypperlig sammenligning av de ulike teoriene om barnas utvikling på de ulike trinnene. Man kjenner seg faktisk igjen i mange av eksemplene som blir gitt, noe som øker underholdningsverdien. Et lite minus er derimot at forfatteren gjentar seg selv rimelig mange ganger til tider, men om den brukes som oppslagsverk er det heller en fordel enn en ulempe, og dessuten sitter jo ting gjerne litt bedre fast i hukommelsen om ting gjentas flere ganger. Riktignok kan det bli litt vel mye som gjentas til tider, men innholdet veier på god vei opp for det. Alle som har mye med barn og ungdom å gjøre kan ha god nytte av å lese denne boka!

Oppdag mer

Bøker som ligner på De likeverdige:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv