Global grammatikk - Åshild Næss

Global grammatikk

språktypologi for språklærere

Global grammatikk ser på grammatikken fra et globalt og funksjonelt perspektiv, som et unikt fenomen som gjør mennesker i stand til å samhandle og resonnere, og som kan fortelle oss noe viktig om hvordan mennesker oppfatter og tenker om verden omkring seg. Les mer
Vår pris
449,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 449,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Global grammatikk ser på grammatikken fra et globalt og funksjonelt perspektiv, som et unikt fenomen som gjør mennesker i stand til å samhandle og resonnere, og som kan fortelle oss noe viktig om hvordan mennesker oppfatter og tenker om verden omkring seg.
Bestill vurderingseksemplarer

Boka tar sikte på å gi lærere i språk - både norsk og fremmedspråk - redskaper til å forstå og forklare grammatikk fra et funksjonelt perspektiv:

Hva er egentlig grammatiske kategorier, og hvor kommer de fra?

Hvordan kan man sammenligne ulike språk, og hva finner man ut ved å foreta slike sammenligninger?

Hvordan kan det språklige mangfoldet blant elevene i klasserommet tas i bruk i undervisningen?

Boka bruker eksempler fra språk fra hele verden til å forklare hva grammatikk egentlig er, hvordan og hvorfor grammatikken i ulike språk kan variere, men også hva språk har til felles. Dermed plasserer den norsk grammatikk i en større sammenheng, men gir også innfallsvinkler til grammatikken i fremmedspråk og minoritetsspråk man møter i skolen og ellers i samfunnet. I denne 2. utgaven er begreper, referanser og tall oppdatert. Boka er dessuten noe omarbeidet med henblikk på tydeligere forklaringer og terminologibruk.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 272
ISBN: 9788205522305
Utgave: 2. utg.
Format: 22 x 16 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger