Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Pedagogisk ordbok

praktisk oppslagsverk i pedagogikk, psykologi og sosiologi

Hva er et behovshierarki? Hva innebærer bevisstgjøring, begrepsvaliditet og betinget stimulus? Hvordan oversettes begrepslæring til engelsk?

Når man begynner på et studium innenfor høyere utdanning, møter man begreper man ikke er fortrolig med. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Hva er et behovshierarki? Hva innebærer bevisstgjøring, begrepsvaliditet og betinget stimulus? Hvordan oversettes begrepslæring til engelsk?

Når man begynner på et studium innenfor høyere utdanning, møter man begreper man ikke er fortrolig med. Pedagogisk ordbok er et oppdatert, praktisk, tverrfaglig oppslagsverk som forklarer sentrale begreper; et uvurderlig hjelpemiddel for studenter.
Ordboka er svært aktuell for studenter som utdanner seg til barnevernspedagog, lærer, sosionom, sykepleier eller vernepleier. Forfatterne har også hatt studenter i pedagogikk, psykologi og sosiologi i tankene. Boka vil også være nyttig for folk som blir satt i situasjoner hvor de støter på nye og uvante begreper; foreldre-, styre- og rådsrepresentanter innenfor skole- og helsevesen og personer som trekkes inn i politikk og annen offentlig virksomhet.

For å hjelpe dem som skal skrive faglige tekster på engelsk, er hvert oppslagsord etterfulgt av tilsvarende ord på engelsk, noen ganger også av en kort forklaring på engelsk på hva ordet betyr.

Denne tredje reviderte utgaven er styrket med mange nye fagord og uttrykk. De engelske ekvivalentene til våre ord og uttrykk er i samsvar med Utdanningsdirektoratets norsk-engelsk/engelsk-norsk ordbok for grunnopplæringen (Inneholder data under NLOD, tilgjengeliggjort på data.udir.no).

I tillegg til teoretiske begreper er det også lagt vekt på å forklare ord og uttrykk i offentlige dokumenter som Opplæringslova, Barnekonvensjonen og lignende.

Dr.philos. Inge Bø er professor emeritus ved Universitetet i Stavanger og Lars Helle er førstelektor i pedagogikk samme sted.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
339
ISBN
9788215021805
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

k
kvinnelig psykologistudent – 04.09.2006

– hei hei. jeg kjøpte denne boken da jeg begynte på mitt første år som psykologistudent- i håp om at denne ville være til god hjelp slik som det ble beskrevet i omtalen. jeg anbefaler ikke denne boken for de som studerer psykologi- den er mye mer nyttig for pedagogikk, barnevern, og førskole studenter. boken er bra, den tar for seg mange viktige og sentrale begreper- bare synd at den ikke kom til nytte for mitt vedkommende. boken er liten, slank og hendig som gjør at den er meget lett å ha med seg. ellers en liten minus for omslaget som fort blir ødelagt i en students sekk.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pedagogisk ordbok:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv