Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Sosial mestring i barnegrupper

Samfunnet krever mer og mer sosial og kommunikativ kompetanse. «Sosial mestring i barnegrupper» er derfor en viktig innføringsbok for alle som arbeider med barn. Basert på flere års forskning og med stor praksisnærhet redegjør Vedeler blant annet for hvordan sosial mestring utvikles hos barn (mestringsmodell), de voksnes rolle og jevnaldringers betydning. Les mer

429,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Samfunnet krever mer og mer sosial og kommunikativ kompetanse. «Sosial mestring i barnegrupper» er derfor en viktig innføringsbok for alle som arbeider med barn. Basert på flere års forskning og med stor praksisnærhet redegjør Vedeler blant annet for hvordan sosial mestring utvikles hos barn (mestringsmodell), de voksnes rolle og jevnaldringers betydning. Utvikling av sosial mestring er grunnleggende viktig blant annet for å forebygge mobbing.
Hovedtema i boka er hvordan barn utvikler sosial mestring og sosiale ferdigheter i grupper med andre barn. Den sosiale og kommunikative kompetansen som læres blant jevnaldringer er viet spesiell stor oppmerksomhet. Liv Vedeler tar utgangspunkt i en mestringsmodell og en hovedteori som er ressursorientert (Antonovsky). Hun ser lekegrupper som viktige arenaer for sosial utvikling, ikke minst på grunn av utfordringer dette gir for språkutvikling. Enkelte barn kan av ulike grunner ha vansker med sosial deltaking i kameratgrupper og trenger ekstra hjelp til det. Det er viktig at voksne observerer sosial kompetanse hos barn som grunnlag for å tilrettelegge for sosial mestring. Det følger egne observasjonsskjema med boka.

Boka er skrevet for førskolelærere, spesialpedagoger, barnvernspedagoger, studenter og praktikere i barnehage, skole og SFO.

Liv Vedeler er professor emeritus i spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo. Hun har spesielt studert sammenheng mellom lek, språk og kognisjon i barns utvikling, og er kjent for en rekke av sine forskningsarbeider og publikasjoner både nasjonalt og internasjonalt. Vedeler har tidligere utgitt blant annet «Pedagogisk bruk av lek» og «Lek og kommunikasjon i de første utviklingsår».

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
159
ISBN
9788215011363
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Format
22 x 14 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sosial mestring i barnegrupper:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kniv
99,-

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-

SingSang

Inez Nærup
Produkt bestående av flere enkeltprodukter 
271,- 298,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv