Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Folkeskolen i folkeminnet

en annerledes skolehistorie

"Leseren vil kunne bla seg gjennom Ørnulf Hodnes innholdsrike og rikt illustrerte bok og glede seg over skoleminner som blir presentert på en lettfattelig og innbydende måte."

Ole Kallelid, Stavanger Aftenblad

Fortellingene om skolen er mange. De rommer observasjoner av en svunnen tid, gamle dannelsesidealer og et klassedelt samfunn. Eller de inngår på forunderlig vis i en fellesarv på tvers av generasjonene: opplevelsen av å lære noe nytt, friminuttets kortvarige lykke eller ulykke, en forgudet «frøken», en skremmende lærer. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Fortellingene om skolen er mange. De rommer observasjoner av en svunnen tid, gamle dannelsesidealer og et klassedelt samfunn. Eller de inngår på forunderlig vis i en fellesarv på tvers av generasjonene: opplevelsen av å lære noe nytt, friminuttets kortvarige lykke eller ulykke, en forgudet «frøken», en skremmende lærer.

Skolen som institusjon har selvsagt forandret karakter underveis, både fysisk og innholdsmessig. Den har blitt mer demokratisk, mer inkluderende, med fastere rammer om læreplaner og differensierte krav til så vel undervisning som prestasjoner. Mye av det som karakteriserte skolen «i gamle dager», virker svært fremmed i dag.

Denne boken bygger først og fremst på minneoppgaver fra eldre (nedtegnet i 1964, 1981 og 1996), og trekker linjene fra 1750 til 1950. Ørnulf Hodne gir en bred framstilling av skolen slik den fungerte og ble opplevd. Vi får høre om kallsbevisste lærere og uforglemmelige skoletimer, med nærbilder av de enkelte fagene, opplevelser på skoleveien og i friminuttene, festdager og utflukter, vennskap og forelskelser - men også om udugelige og partiske lærere, dårlige læringsmiljøer, brutal mobbing og ydmykende straffemetoder.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
270
ISBN
9788202302160
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Folkeskolen i folkeminnet
Format
25 x 21 cm

Anmeldelser

"Leseren vil kunne bla seg gjennom Ørnulf Hodnes innholdsrike og rikt illustrerte bok og glede seg over skoleminner som blir presentert på en lettfattelig og innbydende måte."

Ole Kallelid, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Folkeskolen i folkeminnet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv