Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Myndiggjort og sårbar

empowerment i arbeid med mennesker

Det finnes en iboende styrke og kraft i mennesket, som kan få den enkelte til å blomstre, realisere sine ressurser og leve et godt og verdig liv. I denne boka kaller vi den for myndiggjøringskraft. Men mennesket er også sårbart i møte med livets realiteter. Les mer

469,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Det finnes en iboende styrke og kraft i mennesket, som kan få den enkelte til å blomstre, realisere sine ressurser og leve et godt og verdig liv. I denne boka kaller vi den for myndiggjøringskraft. Men mennesket er også sårbart i møte med livets realiteter. Både myndiggjøringens styrke og sårbarhetens utfordringer er uløselig knyttet til det å være et menneske.

Med grunnlag i selvbestemmelsesteorien, teorien om psykologisk empowerment og teorien om helsefremming (salutogenese) utvikler forfatteren i denne boka en modell han kaller myndiggjøringsmodellen. Modellen bygger på faktorene kompetanse, autonomi, tilhørighet og mening, som er «næringsstoffer» mennesket trenger for å mobilisere sin myndiggjøringskraft og håndtere sin sårbarhet. Imidlertid kan ikke noe menneske klare dette fullt ut alene. Vi er avhengig av gode hjelpere på veien, både i barndom, ungdom, voksenliv og alderdom. I en profesjonell sammenheng finnes hjelperne i alle yrker der mennesker arbeider med mennesker.

Myndiggjort og sårbar. Empowerment i arbeid med mennesker tar for seg tema som:

mennesket som myndiggjort og sårbart myndiggjøringsmodellen - faglig grunnlag myndiggjøringsmodellens fire faktorer menneskets selv i lys av myndiggjøringsmodellen anerkjennelse - en forutsetning for myndiggjøring å være til hjelp i egen og andres myndiggjøring og utvikling Boka har en solid faglig- og forskningsmessig forankring og henvender seg særlig til studenter og lærere innen ulike helse- og sosialfaglige og pedagogiske studieretninger. Med sin praktiske tilnærming er den også egnet for alle som arbeider med mennesker og som ønsker å bidra til andres og egen myndiggjøring, helse og livskvalitet.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
300
ISBN
9788202709273
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Myndiggjort og sårbar:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kaputt
Ny!

Kaputt

Curzio Malaparte
Paperback 
299,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Frost

Disney
Innbundet 
91,- 100,-
 

SVK

Roald Dahl
Innbundet 
272,- 299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv