Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Coaching

hva - hvorfor - hvordan

Coachingfaget har vært gjennom en rivende utvikling siden første utgaven av Coaching - hva hvorfor hvordan ble utgitt i 2003. Fra å være et fag som i stor grad baserte seg på egenutviklete metoder, ser vi nå en utvikling mot et sterkere og mer samstemt teori- og metodegrunnlag. Les mer

629,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Coachingfaget har vært gjennom en rivende utvikling siden første utgaven av Coaching - hva hvorfor hvordan ble utgitt i 2003. Fra å være et fag som i stor grad baserte seg på egenutviklete metoder, ser vi nå en utvikling mot et sterkere og mer samstemt teori- og metodegrunnlag. Coaching - hva hvorfor hvordan 2. utgave har beholdt kapittelstrukturen fra forrige utgave, men alt innhold, herunder teori, eksempler og metoder er oppdatert i henhold til ny forskning. Flere nye temaer er også kommet til. Til sammen gjør dette at vi nå har fått en mer helhetlig bok, basert på ny og forskningsbasert kunnskap innenfor coachingfaget og tilhørende fagområder. Av nye temaer kan vi nevne: Trender, kjennetegn og motstridende trekk ved coaching Utviklingshjulet og formålet med de ulike prosessene i coaching Indre motivasjon og selvbestemmelse Positiv psykologi, sterke sider og fallgruver Evidensbaserte coachingmetoder Makt og asymmetri i coachingrelasjonen Tilbakemelding og trekantsamtaler Bevissthet og erkjennelse, Nå-øyeblikk og av gjørende endringsøyeblikk «Røde flagg» (varselsignaler om at fokuspersonen heller kan trenge terapi) Etiske dilemmaer og etiske prinsipper Effekten av et læringsorientert tankesett Intuisjon forklart som følelser i bevissthetens ytterkant Boken har fire deler og begynner med en teoretisk innføring i faget og dets historie, deretter følger en gjenomgang av teori med eksempler, og en innføring i coachingferdigheter og virkemidler. Siste del gir en gjennomgang av gode coachingmetoder, samt spørsmål til refleksjon og øvelser. Boken kan enten leses sammenhengende, eller benyttes som oppslagsverk og inspirasjon og bevisstgjøring i forbindelse med utøvelse av coaching. Den inneholder mange eksempler på coaching og tips til øvelser man selv kan gjøre. Susann Gjerde har doktorgrad i ledelse og organisasjon fra Handelshøyskolen NMBU, er utdannet siviløkonom fra Universitetet i Fribourg, Sveits, samt master of science med spesialisering i organisasjonspsykologi fra Handelshøyskolen BI. Hun er også sertifisert coach fra The Coaches Training Institute (CTI), London. Hun har arbeidet som coach og organisasjonskonsulent siden 2000 og har undervist på diverse bachelor- og masterprogrammer i Skandinavia siden 2001. Hun arbeider i dag som førsteamanuensis ved Markedshøyskolen, Campus Kristiania, der hun forsker på og underviser i bla ledelse, lederutvikling, coaching, identitet og rolle.

Medlemsvurdering:
En veldig bra bok! Den er logisk og klart bygd opp, og hvert kapittel bygger på det foregående på en veldig god måte. I tillegg er den tiltalende, og innbydende å lese i. Den er suveren som lærebok og oppslagsbok i coaching, den gir veldig god oversikt over coachingens historie og teorigrunnlag, og verktøy og modeller man kan bruke. Eksemplene er varierte, så det er lett å trekke sammenlikninger både til coaching på privatliv og jobbemessige forhold. Et klart pluss er veldig god innledning og oppsummering av hvert kapittel. Hvis man er mest interessert i praktisk bruk av coaching, er det mulig å droppe de første kapitlene og bare lese sammendragene av disse. Jeg har pløyd gjennom flere coaching-bøker på norsk, og dette er den klart beste!

studenten

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
296
ISBN
9788245009699
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

o
oaj – 01.02.2016

– coaching

l
linvic – 25.04.2012

– Jeg har coachet en god stund, men har nylig tatt et studium i coaching og ledelse, og der var denne boka pensum. Trodde kanskje ikke den var så aktuell for meg, men ble positivt overrasket over hvor nyttig den er. Den gir informasjon om grunnleggende coachingferdigheter, men også mer erfarne coacher vil ha nytte av verktøyene man får presentert i denne boka. Gode eksempler gjør det lett å forstå hvordan metodene kan anvendes i praksis.

s
studenten – 17.03.2007

– En veldig bra bok! Den er logisk og klart bygd opp, og hvert kapittel bygger på det foregående på en veldig god måte. I tillegg er den tiltalende, og innbydende å lese i. Den er suveren som lærebok og oppslagsbok i coaching, den gir veldig god oversikt over coachingens historie og teorigrunnlag, og verktøy og modeller man kan bruke. Eksemplene er varierte, så det er lett å trekke sammenlikninger både til coaching på privatliv og jobbemessige forhold. Et klart pluss er veldig god innledning og oppsummering av hvert kapittel. Hvis man er mest interessert i praktisk bruk av coaching, er det mulig å droppe de første kapitlene og bare lese sammendragene av disse. Jeg har pløyd gjennom flere coaching-bøker på norsk, og dette er den klart beste!

m
mie (kommende coach!) – 20.10.2004

– La meg ha sagt det med en gang: jeg anser ikke meg selv for å være fryktelig opptatt av estetikk, men denne boka er det en glede å bla i! Oppsettet og designen gjør at jeg begynte å smile allerede på første side. Og smile fortsatte jeg med. Denne boka er svært grundig, fra de første kapitlene om historie til de siste med praktiske øvelser som du kan bruke til å coache andre (og deg selv!). Den er skrevet for ALLE, i motsetning til flere av de andre coachingbøkene som er rettet inn mot ledere. Lurer du på hva coaching er, vil du lære noen coachingmetoder, eller lurer du på å bli coach selv? Kjøp denne! Du kommer til å smile du også.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Coaching:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv