Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Makt og maktbruk i arbeidslivet

Belønningsmakt, strukturmakt, legitim makt, relasjonsmakt, konspirasjonsmakt, tvangsmakt. Hva er bra med makt? Når blir maktbruk til maktmisbruk? Finnes det en strategi for å håndtere makten til din fordel?
«Om du tror du er utsatt for maktbruk, er du sannsynligvis det, og sannsynligvis er det ti ganger verre enn du tror. Les mer

449,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Belønningsmakt, strukturmakt, legitim makt, relasjonsmakt, konspirasjonsmakt, tvangsmakt. Hva er bra med makt? Når blir maktbruk til maktmisbruk? Finnes det en strategi for å håndtere makten til din fordel?
«Om du tror du er utsatt for maktbruk, er du sannsynligvis det, og sannsynligvis er det ti ganger verre enn du tror. Bare husk at det ikke er deg det er noe galt med!»
(Nysted 2007)

Maktbruk er nødvendig for at et samfunn skal fungere og for at organisasjoner skal overleve. Det er hverken galt å øke en bedrifts effektivitet eller å stille krav til prestasjon, og i de fleste tilfeller er dette en viktig kilde til motivasjon. Men kombinasjonen av at vi som arbeidstakere blir vår egen lykkes smed og at vi kan overvåkes til enhver tid, gjør oss ekstra sårbare for manipulasjon. Uansett hvilken posisjon du har, er det derfor blitt viktigere å kunne identifisere og håndtere maktbruk.

Endre Sjøvold har forsket på maktbruk i organisasjoner og jobbet frem et rammeverk for å forstå og gjenkjenne maktens mange nyanser. Slik viser han både hvordan maktspillet kan brukes effektivt for å påvirke andre og hvordan du kan oppdage og forsvare deg mot maktmisbruk.

«Dette er en svært god bok. Ubehaget ved å måtte erkjenne at jeg også - vitende eller uvitende - både har vært utsatt for og deltatt i spillet oftere enn jeg liker, tror jeg flere kan ha nytte av å kjenne på. Spesielt fordi boken viser hva man kan lære av disse erfaringene.»
Kjetil Vikene i Forskerforum juni 2016

«Makt er å ikke måtte bry seg med hva andre mener. Endre Sjøvold har skrevet klart, nyttig og ikke så lite skremmende om hvordan det kan ramme deg.»
Jan Ketil Arnulf, professor ved Handelshøyskolen BI

«Sjøvold har behandlet makt på en grundig, systematisk og samtidig praktisk måte. Et viktig bidrag til å forstå hvordan organisasjoner fungerer, og en bok jeg skulle ønske jeg hadde lest tidligere i karrieren.»
Johan Arnt Vatnan, Director, Metier AS

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
228
ISBN
9788215026879
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Makt og maktbruk i arbeidslivet
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Makt og maktbruk i arbeidslivet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv