Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Systemfeil

«Boka er velskrevet og godt komponert, med jevnt stigende spenningskurve. (...) Måten han smugler ut et ukjent antall filer på fra NSAs hemmelige base på Hawaii, kunne vært hentet fra en Jason Bourne-film. (...) 'Systemfeil' fungerer derfor godt for dem som betrakter Snowden som helt.»

Dagbladet

I 2013 sjokkerte den tidligere IT-teknikeren og CIA-agenten Edward Snowden verden ved å bryte med det amerikanske etterretningsvesenet. Snowden avslørte at amerikanske myndigheter i all hemmelighet jobbet med å få tilgang til hver eneste e-post, registrere hver eneste tekstmelding og avlytte hver eneste telefonsamtale verden over. Les mer

169,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
I 2013 sjokkerte den tidligere IT-teknikeren og CIA-agenten Edward Snowden verden ved å bryte med det amerikanske etterretningsvesenet. Snowden avslørte at amerikanske myndigheter i all hemmelighet jobbet med å få tilgang til hver eneste e-post, registrere hver eneste tekstmelding og avlytte hver eneste telefonsamtale verden over. Det ville ha resultert i en gjennomgripende masseovervåkning med mulighet til å spionere på alle sider av privatlivet til hvert eneste menneske på kloden.
I Systemfeil forteller Snowden for første gang den dramatiske historien om hvordan han selv var med på å utvikle dette systemet, samvittighetskvalene som førte til at han tok avstand fra det, og hvorfor han til slutt gikk til det skritt å varsle om de amerikanske myndighetenes massive, ulovlige brudd på personvernet, nasjonalt som globalt.

Medlemsvurdering:
En brennaktuell og viktig bok om hvordan vi blir overvåket via Internett. Edward Snowden avslørte «at USAs myndigheter hadde utviklet og iverksatt et globalt overvåkingssystem uten borgernes samtykke». I siste liten klarte Snowden å flykte fra USA. Han ble senere tildelt Ossietzkyprisen av Norsk PEN for 2016.

Ingrid Yrvin

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203298233
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Permanent record

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Boka er velskrevet og godt komponert, med jevnt stigende spenningskurve. (...) Måten han smugler ut et ukjent antall filer på fra NSAs hemmelige base på Hawaii, kunne vært hentet fra en Jason Bourne-film. (...) 'Systemfeil' fungerer derfor godt for dem som betrakter Snowden som helt.»

Marius Wufsberg, Dagbladet

«Årets viktigste bok -- Hvis du bare skal lese én bok av en datanerd som forandret vår oppfatning av verden i år, så er det denne.»

Knut Hoem, NRK Bok

Kunders vurdering

I
Ingrid Yrvin – 10.05.2020

– En brennaktuell og viktig bok om hvordan vi blir overvåket via Internett. Edward Snowden avslørte «at USAs myndigheter hadde utviklet og iverksatt et globalt overvåkingssystem uten borgernes samtykke». I siste liten klarte Snowden å flykte fra USA. Han ble senere tildelt Ossietzkyprisen av Norsk PEN for 2016.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Systemfeil:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv