Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Global økonomi, krise og politisk styring

Den aktuelle økonomiske krisen har skapt en ny situasjon i verdensøkonomien. Globaliseringen har på mange måter skapt en global økonomi. Samtidig har finanskriser og en forskyvning av vekstkraft understreket at globaliseringen er en sammensatt prosess. Les mer

559,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Den aktuelle økonomiske krisen har skapt en ny situasjon i verdensøkonomien. Globaliseringen har på mange måter skapt en global økonomi. Samtidig har finanskriser og en forskyvning av vekstkraft understreket at globaliseringen er en sammensatt prosess.

Global økonomi, krise og politisk styring tar for seg styringsutfordringene i den globale økonomien. Forfatterne viser at nasjonalstatens makt fortsatt er betydelig, men at også andre aktører - transnasjonale selskaper, nettverk av ideelle organisasjoner, forbrukere og fagforeninger - utøver, eller kan utøve, makt. Boka gir en grundig innføring i sentrale perspektiver og begreper innenfor internasjonal politisk økonomi. Den legger særlig vekt på å beskrive utviklingen i finanssystemet og på å belyse finanskriser. Den fører samtidig videre kapitlene om naturressurser, produksjon og fordeling fra forrige utgave.

Global økonomi, krise og politisk styring er en oppdatert og revidert utgave av den populære innføringsboken i internasjonal politisk økonomi fra 2006, Økonomisk globalisering og politisk styring. Denne utgaven legger naturlig nok vekt på å beskrive utviklingen i finanssystemet og belyse finanskriser. Men den fører samtidig videre og oppdaterer kapitlene om naturressursene, produksjon og fordeling fra den forrige utgaven. Boken har en fyldig indeks og litteraturliste.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
341
ISBN
9788215019772
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Global økonomi, krise og politisk styring:

Kina

Sun Heidi Sæbø
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Nilen

Terje Tvedt
Paperback 
249,-
 

Logg inn

Handlekurv