Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Midtøsten

imperiefall, statsutvikling, kriger

"Midtøsten - Imperiefall, statsutvikling, kriger" gir en bred oversikt over de historiske prosessene som har frambrakt dagens stater i det sentrale Midtøsten.
Konflikter i Midtøsten dreier seg i stor utstrekning om hvordan og på hvilket grunnlag stater skal organiseres, og hvordan makten mellom ulike folkegrupper i disse statene skal fordeles. Les mer

449,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
"Midtøsten - Imperiefall, statsutvikling, kriger" gir en bred oversikt over de historiske prosessene som har frambrakt dagens stater i det sentrale Midtøsten.
Konflikter i Midtøsten dreier seg i stor utstrekning om hvordan og på hvilket grunnlag stater skal organiseres, og hvordan makten mellom ulike folkegrupper i disse statene skal fordeles. Dette var stridsspørsmål etter første verdenskrig, og er det fortsatt i dag - og ikke bare knyttet til Israel/Palestina. Boka vil være en «guide» til innsikt i konfliktmønstre som ble formet gjennom store deler av det 20. århundret, og som fortsatt dominerer den politiske utviklingen, både i regionen selv og i internasjonal politikk. Det er nettopp det dramatiske samspillet mellom stormaktspolitikk og lokal politikk som karakteriserer Midtøsten mer enn noen annen region. Av denne grunn, og fordi konfliktene utspiller seg i kjerneområdet for verdens monoteistiske religioner, berører denne utviklingen resten av verden så sterkt, oss selv inkludert.

Boka sammenfatter en bred internasjonal litteratur om Midtøstens moderne politiske historie. Den vil ikke bare være av interesse for studenter, men for alle som vil sette seg inn i bakgrunnen for strømmen av medieoppslag om konfliktene i Midtøsten.

«Boka...forklarer de mange konfliktene i regionen med utgangspunkt i maktkamp om statsdefinisjoner og fordeling av rettigheter. Dette er saklige saker - og sannsynligvis en av de mest solide gjennomgangene i den norske tradisjonen»
Halvor Finess Tretvoll, Ny Tid

«Nils A. Butenschøn tyr ikkje til billege triks og kjappe snarvegar når han skal gi oss ei innføring i «Midtøsten - Imperiefall, statsutvikling, kriger»
Olav Kobbeltveit, Bergens tidende

«Boka bør leses av alle som deltar i debatten om Midtøsten»
Ole Jan Larsen, NRK P2

«Referansene og litteraturlisten viser at for den som vil sette seg inn i Midtøstens politiske historie, er det nok å finne på engelsk. Butenschøn har satt seg fore å gi en samlet fremstilling, og å gjøre det på norsk. Begge deler er prisverdig»
John Harbo, Aftenposten

«...derfor bør alle med interesse for å forstå Midtøsten ta i mot Nils Butenschøns nye bok, Midtøsten, med åpne armer»
Henrik Thune, Morgenbladet

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
434
ISBN
9788215006871
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
Midtøsten
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Midtøsten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 
Macbeth
169,-

Macbeth

Jo Nesbø
Innbundet 
169,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv