BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Offentlig politikk

Fagfeltet offentlig politikk tar for seg hva offentlige myndigheter velger å gjøre og velger å unngå å gjøre for å løse problemer og skape verdier i samfunnet. Helsepolitikk, skolepolitikk, klima- og miljøpolitikk og skatte- og avgiftspolitikk er typiske eksempler på offentlig politikk. Les mer

459,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Fagfeltet offentlig politikk tar for seg hva offentlige myndigheter velger å gjøre og velger å unngå å gjøre for å løse problemer og skape verdier i samfunnet. Helsepolitikk, skolepolitikk, klima- og miljøpolitikk og skatte- og avgiftspolitikk er typiske eksempler på offentlig politikk.

Denne boken er en introduksjon til fagfeltet. Den introduserer verktøy for å beskrive og forstå gjeldende politikk, analysere hvorfor politikken utformes som den gjør, og hvilke konsekvenser den har i samfunnet. Organiseringen av offentlig sektor har betydning, men i studier av offentlig politikk legges hovedvekten oftest på politiske, sosiale og økonomiske forhold.

Forfatterne presenterer sentrale teoretiske bidrag og anvender disse i en norsk politisk kontekst. De ser nærmere på hvert av stegene i politikksyklusen - fra hvordan en politisk agenda etableres, til politikkutforming og samfunnsinteressenes påvirkning, utforming av virkemidler og iverksetting, og videre til evaluering og innovasjon i offentlig politikk. De diskuterer også hvordan offentlig politikk endres.

Boken retter seg primært mot studenter i statsvitenskap, samfunnsfag, profesjonsstudier og administrative fag, men vil være nyttig for alle som er interessert i de politiske prosessene som ligger under utformingen og iverksettingen av offentlig politikk.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
260
ISBN
9788215031958
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Offentlig politikk
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Offentlig politikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 
1979
Ny!

1979

Val McDermid
Paperback 
229,-
 
Macbeth
169,-

Macbeth

Jo Nesbø
Innbundet 
169,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv