Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Politisk tenkning

En velskrevet gjennomgang av filosofiske og ideologiske posisjoner i politisk tenkning. Gjennomgående revidert og med nye kapitler.
«Politisk tenkning» er en lettfattelig introduksjon til politiske teorier, ideologier og tenkere. Les mer

599,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
En velskrevet gjennomgang av filosofiske og ideologiske posisjoner i politisk tenkning. Gjennomgående revidert og med nye kapitler.
«Politisk tenkning» er en lettfattelig introduksjon til politiske teorier, ideologier og tenkere. Boken presenterer sentrale standpunkter innenfor politisk filosofi, med det for øye å forklare hvilke premisser disse hviler på og vise oppbygningen av resonnementene fra premisser til konklusjon. Samtidig beskriver den de viktige politiske ideologiene som tankebygninger. Målet er å oppøve lesernes evne til selvstendig drøfting og vurdering av politisk argumentasjon.

De filosofiske standpunktene som Politisk tenkning tar for seg, spenner over et bredt register - fra Platon og Aristoteles via Thomas Aquinas og Machiavelli til John Rawls og Martha Nussbaum. Det samme gjelder ideologiene - fra kommunisme og fascisme til feminisme og økologisk aktivisme. Denne tredje utgaven av boken er gjennomgående revidert. Forfatterne har utvidet introduksjonene til naturrettsteori, Thomas Hobbes, John Locke, Jean-Jaques Rousseau, John Stuart Mill, samt liberalisme og kommunitarisme. Boken inneholder også flere nye kapitler - om Hannah Arendt, politisk islam, egalitarisme og sosialdemokratiet.

Politisk tenkning har etablert seg som en populær lærebok ved universiteter og høgskoler i Norge og andre land. Det er en tilgjengelig og oversiktlig innføringsbok som ikke forutsetter spesielle forkunnskaper innenfor filosofi eller statsvitenskap. Boken kan leses med utbytte av alle som interesserer seg for politiske og filosofiske spørsmål: Grunnleggende innsikt i politisk filosofi og ideologi er avgjørende for å forstå den politiske historien så vel som den dagsaktuelle politiske debatten.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
396
ISBN
9788215015200
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Politisk tenkning:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1984

George Orwell
Paperback 
229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv