Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Stat, nasjon, klasse

essays i politisk sosiologi

Stein Rokkan var Norges fremste politiske sosiolog, og en lederskikkelse i internasjonal samfunnsforskning. Denne essaysamlingen inneholder hans klassiske arbeider i norsk oversettelse - artikler som er blitt mønsterdannende for en hel forskningstradisjon. Les mer

599,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Stein Rokkan var Norges fremste politiske sosiolog, og en lederskikkelse i internasjonal samfunnsforskning. Denne essaysamlingen inneholder hans klassiske arbeider i norsk oversettelse - artikler som er blitt mønsterdannende for en hel forskningstradisjon. Boka vil gi nye generasjoner av samfunnsinteresserte overblikk og lange linjer i norsk og europeisk politikk.
Utvalg og innledning ved Bernt Hagtvet. Oversatt av Lars Alldén, Ole Berg, Erling Gjerken, Bernt Hagtvet, Sigrun Lørdal og Jan Petter Myklebust.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
403
ISBN
9788200025337
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1987
Format
21 x 15 cm
Serie
Det blå bibliotek

Kunders vurdering

Z
Zhukov – 23.02.2006

– Rokkans bok har en rekke meget interessante emner, men de kan grovt sett deles i tre: om faget sammenliknende politikk, nordisk politikk og statsbygging/nasjonsbygging. Den delen som omhandler nordisk politikk er nok den jeg synes er best, for der får vi bakgrunnen for modellene. Det går nemlig veldig fort i statsbygging/nasjonsbyggings delen av boka, der modellene blir stående for seg selv. Dette er riktignok essays, men det kunne med fordel vært ryddet og noe bedre struktur i tekstene.
Selv for de som ikke studerer sammenliknende politikk/statsvitenskap så er det mye nytting og interssant å lese her. Boka er en god inføring, og slik er det en styrke at den spenner over mange forskjellige områder.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stat, nasjon, klasse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
1979
Ny!

1979

Val McDermid
Paperback 
229,-
 

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

Italia

Arnt Stefansen
Innbundet 
362,- 398,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv