Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Teorier om samfunnsstyring og planlegging

De siste tiårene har vært preget av omfattende reformvirksomhet og organisatoriske innovasjoner i offentlig forvaltning og administrasjon.
Denne boka beskriver de organisatoriske og prosessuelle endringene som har funnet sted, drøfter de nye forutsetningene og konsekvensene for politisk og administrativ styring og planlegging, og presenterer de nye teorier og praksis for samfunnsstyring og planlegging som er blitt utformet og iverksatt. Les mer

479,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
De siste tiårene har vært preget av omfattende reformvirksomhet og organisatoriske innovasjoner i offentlig forvaltning og administrasjon.
Denne boka beskriver de organisatoriske og prosessuelle endringene som har funnet sted, drøfter de nye forutsetningene og konsekvensene for politisk og administrativ styring og planlegging, og presenterer de nye teorier og praksis for samfunnsstyring og planlegging som er blitt utformet og iverksatt.

Sentralt i boka er analysen av framveksten av "Ny offentlig styring" (New Public Management); med relaterte begreper som markedsgjøring, anbud, fragmentering, partnerskap, kommunikativ planlegging og kontraktplanlegging i offentlig sektor. Ny offentlig styring har endret forutsetninger og former for samfunnsplanleggingen og planprosesser. Forfatterne beskriver dette som en transformasjon fra den gamle planstaten til den nye reguleringsstaten.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
242
ISBN
9788215019024
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Teorier om samfunnsstyring og planlegging:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv