Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fra valg til velferd

innføring i stats- og kommunalkunnskap

Fra valg til velferd (2. utgave) gir en grundig, men samtidig lett tilgjengelig innføring i stats- og kommunalkunnskap. Boken tar utgangspunkt i at det norske politiske systemet kan forstås som en demokratisk styringskjede, bestående av folket, de folkevalgte organene og forvaltningen på nasjonalt, regionalt og lokalt nivå. Les mer

479,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Fra valg til velferd (2. utgave) gir en grundig, men samtidig lett tilgjengelig innføring i stats- og kommunalkunnskap. Boken tar utgangspunkt i at det norske politiske systemet kan forstås som en demokratisk styringskjede, bestående av folket, de folkevalgte organene og forvaltningen på nasjonalt, regionalt og lokalt nivå. Bokens tittel illustrerer denne styringskjeden - som går fra valg til velferdstjenester, i vid forstand.

I denne andre utgaven (2022), er det gjort små og større omskrivinger i alle deler av boken basert på erfaringer med 1. utgaven. Det er også tatt inn nye eksempler fra praktisk politikk og forvaltning, oppdatert fakta og statistikk, og ny forskning. Boken inneholder i tillegg et nytt avslutningskapittel, som drøfter hvordan den demokratiske styringskjeden møter uventede kriser, som terrorangrepet 22. juli 2011, flyktningestrømmene i 2015 og 2022, koronapandemien fra 2020, og de stadig økende klimautfordringene.

Offentlig politikk regulerer og legger rammebetingelser for alle deler av samfunnet. Boken retter seg derfor ikke bare mot studenter i statsvitenskap og ulike profesjonsutdanninger, som primært utdanner seg for en karriere i offentlig sektor. En like viktig målgruppe er studenter innenfor økonomisk/administrative utdanninger og ledelsesfag, som sikter mot jobber i private bedrifter eller frivillig organisasjoner.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
283
ISBN
9788202766535
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Fra valg til velferd
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fra valg til velferd:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv